Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Financial Times: "Οι Ελληνες θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές γιατί το κόμμα στηρίζει τους αδύναμους" ...





Με ένα εκτενές πολιτικό-κοινωνικό ρεπορτάζ σε διάφορες ελληνικές πόλεις η θεωρούμενη ως εγκυρότερη οικονομική-πολιτική εφημερίδα της Ευρώπης, οι Financial Times, παρουσιάζουν και αναλύουν το "κύμα" υπέρ του εθνικιστικού κόμματος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή και εντυπωσιάζονται από την ακτιβιστική δράση ττου μοναδικού πολιτικού φορέα στην Ελλάδα που ασκεί ουισιαστική πολιτική κοινωνικών παροχών προς τα αδύναμα οικονομικά στρώματα.
Μια κοινωνική πολιτική που ξεκινά από τη παροχή υπηρεσιών υγείας και φτάνει μέχρι τις διανομές τροφίμων.
Στο άρθρο της βρετανικής εφημερίδας με τίτλο "Η Χρυσή Αυγή προσελκύει ψηφοφόρους με πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας", και επισημαίνεται ότι "το κόμμα παρέχει ακόμα και ιατρική βοήθεια στους Έλληνες που βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντικές οικονομικές δυσκολίες".
«Στη δεκαετία του 1980, ο Χρήστος Παπαδημητρίου είχε μία λαμπρή καριέρα εγκαθιστώντας μονάδες εντατικής θεραπείας σε ελληνικά νοσοκομεία. Τώρα, συνταξιούχος πλέον, ο γιατρός έχει βρει έναν νέο τρόπο να εξασκεί την ιατρική: ως άμισθος ιατρικός σύμβουλος στο κόμμα της Χρυσής Αυγής», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι FT.
«Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, από τη στιγμή που έμειναν άνεργοι και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά σε ιδιωτική περίθαλψη. Η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να βοηθήσει, όπως κι εγώ, εθελοντικά», δηλώνει στην εφημερίδα ο κ. Παπαδημητρίου.
Και συνεχίζει το άρθρο: "Η Χρυσή Αυγή ξεπήδησε στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας από τα ερείπια μίας καταστροφικής οικονομικής κρίσης που έσβησε περισσότερο από το ένα τέταρτο της οικονομικής παραγωγής της χώρας για περισσότερα από πέντε χρόνια και εκτόξευσε την ανεργία στο 26%. Τα μέλη της έχουν γίνει γνωστά από τις μαύρες μπλούζες τους, την αντιμεταναστευτική ρητορική και τις μεγάλες πορείες τους", επισημαίνουν οι FT.
"«Η κρίση έχε αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι ψηφοφόροι αλληλεπιδρούν με τα πολιτικά κόμματα», αναφέρει ο καθηγητής πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, Αντώνης Έλληνας. «Η Χρυσή Αυγή φαίνεται να έχει βρει τον τρόπο να προσφέρει κάτι στους ψηφοφόρους της μέσω των κοινωνικών προγραμμάτων και έτσι να εξασφαλίζει την υποστήριξή τους» προσθέτει".
Και ο αρθρογράφος των FT επισημαίνει:
"Όπως και με τις ιατρικές υπηρεσίες, οι ακτιβιστές της Χρυσής Αυγής συχνά διανέμουν τρόφιμα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, προτιμώντας αυτές των Ελλήνων και όχι των μεταναστών. Οι διανομές έχουν, ωστόσο, περιοριστεί, μετά την απόφαση της Βουλής για κατάργηση των 800.000 ευρώ της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης του κόμματος".
Παραδέχονται δηλαδή οι Financial Times ότι η κρατική χρηματοδότηση προς τον Λαϊκό Σύνδεσμο κατευθυνόταν ολόκληρη στις διανομές τροφίμων και παροχής υποστήριξης στους πολίτες.
Αλήθεια, τα κόμματα του "συνταγματικού τόξου", όταν έκοψαν την χρηματοδότηση στην ΧΑ, πόσες διανομές τροφίμων έκαναν τα ίδια στους πενόμενους Ελληνες; Ή απλά "τιμώρησαν" τους πολίτες που κατέφευγαν στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας του κόμματος;
Και το άρθρο των FT καταλήγει με μία ακομα μαρτυρία για πιο λόγο οι Ελληνες ψηφίζουν Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή:
"Η Αγγελική Παπαδοπούλου λέει ότι η οικογένειά της άρχισε να λαμβάνει βοήθεια σε τρόφιμα από το κόμμα αφότου ο σύζυγός της, μαραγκός στο επάγγελμα, έμεινε άνεργος πριν από δύο χρόνια. «Όλη η οικογένειά μας θα ψηφίσει Χρυσή Αυγή και το ίδιο θα κάνουν και πολλοί άλλοι άνθρωποι εδώ γύρω. Ήταν εδώ για εμάς, όταν η πολιτεία δεν βοηθούσε, όπως και κανένα άλλο πολιτικό κόμμα»".















































































defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com