Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Noble Dina: Φωτογραφίες από την άσκηση Ελλάδας - Ισραήλ - ΗΠΑ στη Μεσόγειο ...



Σε εξέλιξη η άσκηση Noble Dina 14, η οποία έχει ξεκινήσει από τις 26 Μαρτίου και θα διαρκέσει ως τις 10 Απριλίου.

Συμμετέχουν μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδος των ΗΠΑ και του Ισραήλ. 

Η άσκηση έχει σκοπό την αξιολόγηση και ανάπτυξη του επιπέδου της επιχειρησιακής συνεργασίας των συμμετεχόντων σε περιστατικά έρευνας και διάσωσης, άμεσης ανταπόκρισης σε έκτακτη ανάγκη, εκκένωσης περιοχών, καθώς και καταπολέμησης πυρκαγιών σε πλοία. 

Χώρος ανάπτυξης όλη σχεδόν η Αν Μεσόγειο, από την Κρήτη έως την Χάιφα...





Τα αντικείμενα της άσκησης περιλαμβάνουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις (ASW) , κινήσεις μονάδων επιφανείας (ελιγμούς), εκκενώσεις περιοχών , άμεση ανταπόκριση σε έκτακτη ανάγκη, εκκένωση περιοχών, καταπολέμηση πυρκαγιών σε πλοία. Περιλαμβάνουν επίσης , όπως αναφέρεται από ισραηλινούς, και την από κοινού δράση ομάδων υποβρυχίων καταστροφέων και άλλων ειδικών από τις 3 χώρες, με σενάρια που αφορούν την ασφάλεια λιμενικών εγκαταστάσεων!




Μάλιστα στο πλαίσιο της τελευταίας αυτής δράσης εμφανίζεται για πρώτη φορά σε τέτοια μεγάλη άσκηση η σχετικά νέα ισραηλινή μονάδα υποβρυχίων κομάντος «Snapir», η οποία εξειδικεύεται στην ασφάλεια λιμένων με αποστολές επιφανείας και υποβρύχιες και με έμφαση στην αντιτρομοκρατική δράση.











































οnalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com