Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Σε ένστολους, δικαστικούς το κόστος για τα ισοδύναμα !!!





Τον «λογαριασμό» σε ένστολους και δικαστικούς θα στείλει η κυβέρνηση για το κόστος που θα προκληθεί από πιθανές αποφάσεις της Δικαιοσύνης που θα ανατρέπουν την εισοδηματική πολιτική.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών υποστήριξε ότι θα ήταν άδικο εάν τα ισοδύναμα μέτρα που θα ληφθούν για να καλύψουν το όποιο κενό προκύψει στον προϋπολογισμό αφορούν σε άλλες κοινωνικές ομάδες πέραν αυτών που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη.
«Εάν το ΣτΕ βγάλει μια απόφαση και αυτή τελεσιδικήσει, δεν μπορεί το κόστος να καλυφθεί με αύξηση φόρων ή με μείωση δαπανών» δήλωσε και πρόσθεσε πως «θα αντιμετωπιστεί μέσα στην εισοδηματική ομάδα που αφορά». Μάλιστα, έδωσε ως παράδειγμα ισοδύναμου μέτρου την καθυστέρηση των προαγωγών στους ένστολους, ενώ σημείωσε ότι αυτό έχει συμφωνηθεί με την τρόικα και προβλέπεται στα νέα κείμενα της συμφωνίας. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο προσχέδιο της επικαιροποιημένης συμφωνίας με την τρόικα σχετικά με το θέμα αυτό, προβλέπεται «η ανάληψη δράσης που θα συμψηφίζει αποφάσεις δικαστηρίων με δυσμενή αποτελέσματα αναφορικά με τα ειδικά μισθολόγια και τις εισφορές στα ακίνητα».
Σε ό,τι έχει να κάνει με το δημοσιονομικό κενό του 2015 και το πώς θα καλυφθεί, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε χθες πως η ελληνική πλευρά διαφωνεί κάθετα με τις εκτιμήσεις της τρόικας. Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο προσχέδιο της συμφωνίας, οι εκπρόσωποι των δανειστών της χώρας υπολογίζουν το κενό αυτό στα 2,1 δισ. ευρώ, ενώ το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι είναι «πολύ χαμηλότερο του 1 δισ. ευρώ» όπως υποστήριξε το ίδιο στέλεχος. Εξαιτίας της διαφοράς αυτής, το θέμα θα παραπεμφθεί για τον επόμενο έλεγχο της τρόικας, δεδομένου ότι τότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και το προσχέδιο –τουλάχιστον– του προϋπολογισμού του 2015. Πάντως, το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που θα πρέπει να περιγράφει τις περιοχές των μέτρων που θα ληφθούν.

πηγή: kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com