Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

"Πράσινα μπερέ" σε δράση! Φωτορεπορτάζ από την ελληνοαμερικανική άσκηση ...



Έλληνες και Αμερικανοί πεζοναύτες εκπαιδεύτηκαν μαζί επί ελληνικού εδάφους.

Τα αντικείμενα της συνεκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν σε 2 φάσεις. 



Η πρώτη έγινε στις 8 Μαρτίου στο Α/Δ Στεφανοβίκειου με την διεξαγωγή της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Προσβολή Εχθρικού Α/Δ με Αεροκίνητη Επιχείρηση» την νύχτα.




Αντικείμενα τα οποία εξετάστηκαν διαδοχικά: επιβίβαση - πτήση εθισμού, αποβίβαση προσωπικού, εκπαίδευση προσωπικού στη διαδικασία διείσδυσης με την μέθοδο του «fast-rope», πτήση σε σχηματισμό με συνοδεία επιθετικών ελικοπτέρων (ΕΕ/Π), προσέγγιση Α/Δ, αποβίβαση προσωπικού με την μέθοδο του «fast-rope», εξασφάλιση ζωνών προσγείωσης, προσγείωση αεροπορικών μέσων.



Η δεύτερη φάση έγινε στο Πεδίο Ασκήσεων Γλαφυρών με την διεξαγωγή της ΤΑΜΣ « Ο Μ/Κ Λόχος Κατά την Επίθεση», με χρήση πραγματικών πυρών.





Τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν:
Από Ελληνικής πλευράς (521 Τάγμα Πεζοναυτών): ΤΟΜΠ Μ113-Α1, ΤΟΜΟ Μ106, Οχήματα HUMMER (Πολ/λου 0,50 χιλ. και όλμων 81 χιλ.), Μηχανές ΥΑΜΑΗΑ TT-600R, Άρματα Μάχης LEO1A5 ενώ τα πτητικά μέσα περιελάμβαναν ΕΕ/Π (AH-64A και ΑΗ-64D) και Ε/Π UH-1H και NH-90.
Η αμερικανική συμμετοχή περιελάμβανε συνολικά και τις 2 ημέρες 90 στελέχη Πεζοναυτών και 40 Αεροπορίας Στρατού ενώ τα πτητικά μέσα περιελάμβαναν, Ε/Π CH-53, V-22 OSPREY, ΕΕ/Π ΑΗ-1W και Ε/Π UH-1H.


































onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com