Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

"Γενική κλήση" ανωτάτων στην αίθουσα ΚΥΣΕΑ στις 13.00 - Γιατί τους καλεί ο Αβραμόπουλος ...




Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει καλέσει όλους τους ανώτατους αξιωματικούς που παρέμειναν ή προέκυψαν από τις κρίσεις στην αίθουσα ΚΥΣΕΑ, στη μία το μεσημέρι. Μια κίνηση συμβολική μετά από την παρατεταμένη ένταση που επικράτησε τις τελευταίες εβδομάδες. Η ομιλία του θα επιχειρήσει να είναι εκτονωτική και ενθαρρυντική.

Γνωρίζοντας πιθανόν ότι υπάρχει γκρίνια για αποφάσεις ,επιλογές και τοποθετήσεις ο Αβραμόπουλος θα δώσει το μήνυμα ότι αυτά πρέπει να “μείνουν πίσω”. Θα μείνουν;


Οι τοποθετήσεις αξιωματικών που έχουν διαρρεύσει έχουν προκαλέσει μουρμούρες στο ΠΝ. Ναύαρχοι αισθάνονται “ριγμένοι” με την τοποθέτησή τους σε θέσεις που θεωρούν ότι αποτελούν “προθάλαμο αποστρατείας”. 

Στην ΠΑ υπάρχει κλίμα καχυποψίας από το “νυστέρι” που έπεσε προκειμένου να προαχθούν κάποιοι αξιωματικοί και κανείς δεν γνωρίζει πως θα λειτουργήσει το “δίδυμο κορυφής” Τουρνά - Βαίτση, παρά την “ειρηνευτική” προσπάθεια που έκανε ο Αβραμόπουλος.

Στον ΣΞ δεν υπάρχουν παράπονα για αποστρατείες, προαγωγές και τοποθετήσεις ,τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Μπορεί “επικοινωνιακά” η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να κατάφερε να περάσει την “φουρτούνα” των κρίσεων χωρίς μεγάλους κραδασμούς, ωστόσο δεν είναι μυστικό ότι τα κριτήρια που επικράτησαν στις επιλογές δεν ήταν επιχειρησιακά. Κομματικές παρεμβάσεις έγιναν και οι “συμπάθειες” και “αντιπάθειες” έπαιξαν ρόλο πρωταγωνιστικό στις επιλογές των συμβουλίων κρίσεων.

Όλα αυτά μακάρι να μείνουν πίσω. Κι αυτό γιατί εκτός από τα οικονομικά θέματα που απειλούν τη χώρα ,υπάρχουν και τα εθνικά τα οποία δεν είναι διόλου απίθανο να “ανοίξουν” ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η αποσταθεροποίηση στην “γειτονιά” μας γίνεται όλο και πιο έντονη και μια περίεργη τουρκική κινητικότητα γίνεται το τελευταίο διάστημα όλο και πιο αισθητή. Καλό είναι λοιπόν όλοι να συγκεντρωθούν στην αποστολή που έχουν αναλάβει και η οποία δεν θα είναι εύκολη .


































onalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com