Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ...Στους ανακριτές η σύζυγος και οι κουμπάροι του Γιάννου Παπαντωνίου !!!




Τη σύζυγο και τους κουμπάρους του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας, Γιάννου Παπαντωνίου κάλεσαν και εξέτασαν οι ειδικοί ανακριτές Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος που διενεργούν την κύρια ανάκριση για τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η Σταυρούλα Κουράκου, σύζυγος του πρώην υπουργού όσο και οι κουμπάροι τους, εξετάστηκαν με την ιδιότητα του μάρτυρα στο πλαίσιο της έρευνας για το 1,3 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε σε τραπεζικό λογαριασμό της πρώτης στην Ελβετική HSBC ύστερα από τη δημοσιοποίηση της περίφημης λίστας Λαγκάρντ.
Ο επίμαχος λογαριασμός της κας Κουράκου φέρεται να ανοίχτηκε το 2000 και τα χρήματα επαναπατρίστηκαν το 2010 με τον νόμο Αλογοσκούφη. Ήδη για τον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού και της συζύγου του για παραβίαση του νόμου περί πόθεν έσχες (δεν είχε δηλωθεί το ποσό) ενώ εκκρεμεί και ποινική διαδικασία στη ΔΟΥ Κηφισιάς για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.
Οι δυο ανακριτές όμως διερευνούν τη νόμιμη ή μη προέλευση των χρημάτων (αν πρόκειται δηλαδή για «μαύρο» πολιτικό χρήμα) και κυρίως την ενδεχόμενη σύνδεση αυτού του ποσού με τις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά που χειρίστηκε ως υπουργός Άμυνας ο κ. Παπαντωνίου. «Υπάρχουν ενδείξεις και υποψίες για τυχόν διασύνδεση του ποσού με την μέχρι τώρα ανάκριση για τα εξοπλιστικά προγράμματα των υποβρυχίων και των αντιαεροπορικών πυραύλων Asrad και πρέπει να διερευνηθούν», εξηγούσαν δικαστικές πηγές.
giannos2
«Ναι» από Κουράκου, «Όχι» από κουμπάρους
Πάντως η κυρία Κουράκου -σύμφωνα με πληροφορίες- παρείχε τελικά όπως της ζητήθηκε από τους ανακριτές, έγγραφη εξουσιοδότηση να ανοίξουν τον τραπεζικό λογαριασμό της στην Ελβετική HSBC. Οι ανακριτές είχαν ήδη ζητήσει, μέσω αιτήματος δικαστικής συνδρομής, να ανοίξει ο λογαριασμός, όμως δεν είχαν λάβει απάντηση από τις Ελβετικές αρχές.
Αντίθετα, οι κουμπάροι του πρώην υπουργού, οι οποίοι φέρονται να έστειλαν δυο εμβάσματα στον συγκεκριμένο λογαριασμό της κας Κουράκου HSBC αρνήθηκαν να δώσουν σχετική εξουσιοδότηση προκειμένου να χαρτογραφηθεί η κίνηση του ποσού. Φέρονται να είπαν πως το ποσό είναι νόμιμα χρήματα του ζεύγους Παπαντωνίου, και απλώς εκείνοι τους διευκόλυναν και στα έστειλαν στο εξωτερικό. Πλέον οι ανακριτές θα υποβάλλουν αίτημα δικαστικής συνδρομής για να ανοίξει ο λογαριασμός του ζεύγους Κανδαλέπα.
Προς ολοκλήρωση τα TOR M1
Στο μεταξύ στην τελική ευθεία βρίσκεται η ανάκριση για την υπόθεση της προμήθειας των TOR M1 και ήδη οι ανακριτές έχουν καλέσει σε συμπληρωματικές απολογίες όλους τους βασικούς κατηγορούμενους, δηλαδή τους Γιάννη Σμπώκο, Γιώργο Καμάρη, Αφους Χριστοδουλίδη, Πάνο Γερμανό κλπ. Παράλληλα ο ανακριτής Μαλλής απέρριψε με διάταξή του την αίτηση αποφυλάκισης του επιχειρηματία Αλέξανδρου Αβατάγγελου που εμπλέκεται στην υπόθεση των υποβρυχίων. Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 500.000 ευρώ τα οποία όμως δεν κατέβαλλε ποτέ γι' αυτό και εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.














































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com