Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ο Α/ΓΕΕΘΑ "ψηφίζει" Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών και προκαλεί αντιδράσεις ...


Η επιλεκτική παρουσία του Α/ΓΕΕΘΑ σε μία από τις πολλές εκδηλώσεις εν ενεργεία και απόστρατων αξιωματικών προκαλεί σχόλια. Κι αν για τους εν ενεργεία ο Α/ΓΕΕΘΑ είναι αποφασισμένος να αγνοήσει την νομιμότητά τους και να αντιμετωπίζει ως “παράνομες οργανώσεις” τις Ενώσεις του,είναι ασφαλώς δικαιώμά του και επιλογή του. Το κόστος της επιλογής του για τις ΕΔ θα μετρηθεί στο όχι πολύ μακρυνό μέλλον.

Σ΄ ότι αφορά στις Ενώσεις Αποστράτων όμως καλό θα ήταν να μην δείχνει ότι έχει προτιμήσεις.

Η παρουσία του λοιπόν προκάλεσε την αντίδραση των Ακομμάτιστων Απόστρατων Αξιωματικών οι οποίοι “υπογράφουν” και το παρακάτω κειμενο:


"Την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, έλαβαν χώρα δύο Γενικές Συνελεύσεις:


•           Η τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση και κοπή της πίτας, της «Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής» (ΕΣΠΕΑ), κατά τη διάρκεια της οποίας εξελέγησαν οι αντιπρόσωποι που θα συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Συνέδριο των αντιπροσώπων της υπό σύσταση «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών» (ΠΟΕΣ), που θα λάβει χώρα στην Αθήνα την 06 Απριλίου 2014.
•           Η τακτική ετήσια Γενική Συνέλευση και κοπή της πίτας, της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών» (ΠΟΣ).


Επειδή ίσως πολλοί να μην γνωρίζουν, η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών», με τις ομόσπονδες Περιφερειακές Ενώσεις και η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Στρατιωτικών» Συνδέσμων τάξεων ΣΣΕ, άλλων Συνδέσμων, Ενώσεων, Λεσχών, Συλλόγων (γενικά Σωματείων) Στελεχών Στρατού, είναι δύο εντελώς διαφορετικοί φορείς. Ποιες όμως είναι οι βασικές ομοιότητες και διαφορές των δύο αυτών Σωματείων;

•           Τόσο η ΠΟΕΣ, όσο και η ΠΟΣ είναι Σωματεία, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του Αστικού Κώδικα.
•           Η ΠΟΕΣ, δια των περιφερειακών της Ενώσεων, εκπροσωπεί μόνο εν ενεργεία στρατιωτικούς, από όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, ανεξαρτήτως βαθμού και προέλευσης.
•           Η ΠΟΣ, δια των Συνδέσμων τάξεων ΣΣΕ, άλλων Συνδέσμων, Ενώσεων, Λεσχών, Συλλόγων (γενικά Σωματείων), εκπροσωπεί εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικούς, ανεξαρτήτως βαθμού και προέλευσης, μόνο του Στρατού Ξηράς.

Κατά συνέπεια, υπάρχει ένας κοινός τόπος, μεταξύ των δύο Σωματείων, που είναι η εκπροσώπηση των εν ενεργεία στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς, όσο και να μην το διαφημίζει αυτό η ΠΟΣ, παρόλο που το καταστατικό της είναι σαφές. 

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 3 του καταστατικού της ΠΟΣ, στο σκοπό αναφέρεται: «Η συσπείρωση των στελεχών του Στρατού Ξηράς ανεξαρτήτως προέλευσης, η συντονισμένη δράση και συνεργασία των φορέων-μελών (Συνδέσμων, Ενώσεων, Λεσχών, Ομοσπονδιών, κλπ.)  για τη μαχητική διεκδίκηση και προστασία των δικαιωμάτων τους και των οικογενειών τους καθώς  και για τη σθεναρή υπεράσπιση των  εθνικών και ηθικών αξιών.». Πιο κάτω, στο ίδιο άρθρο, σαν στόχος, αναφέρεται «Η προάσπιση των αξιών και διεκδίκηση των δικαιωμάτων (κοινωνικών, οικονομικών, εργασιακών, πρόνοιας, οικογενειακών, κλπ) όλων των μελών, με κάθε νόμιμο και συνταγματικό τρόπο.».

Όπως γνωρίζουμε από δημοσιεύματα, με σύμφωνη γνώμη, αν όχι απαίτηση ΓΕΕΘΑ και ΥΕΘΑ, το ΓΕΣ αρνήθηκε άμεσα και κατηγορηματικά τη διάθεση της ΛΑΕΔ, τόσο στην ΕΣΠΕΑ, όσο και στην ΠΟΕΣ, για τις Γενικές τους Συνελεύσεις. 

Αντίθετα, το ΓΕΣ διέθεσε την ΛΑΕΔ, την ίδια μάλιστα ημερομηνία, στην ΠΟΣ, στη Γενική Συνέλευση της οποίας, παραβρέθηκε μάλιστα πανηγυρικά ο Α/ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο οποίος μάλιστα απεύθυνε και χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση. Σημειωτέον ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ, είναι συμμαθητής της προέδρου της ΠΟΣ, Ταξιάρχου ε.α. Βασιλείου Νικολόπουλου και μέλος του Συνδέσμου της τάξης ΣΣΕ 78, η οποία είναι «ομόσπονδο» Σωματείο της ΠΟΣ.
Άρα επαγωγικά, ο Στρατηγός είναι μέλος ενός φορέα εκπροσώπησης εν ενεργεία στρατιωτικών, αντίστοιχου με αυτόν της ΕΣΠΕΑ και της ΠΟΕΣ, τις οποίες δεν έχει αφήσει σε “χλωρό κλαρί” και έχει αποδειχτεί ο σκληρότερος διώκτης των Ενώσεων Στρατιωτικών! Η δε παρουσία του και ο χαιρετισμός που απεύθυνε στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΣ, το επικυρώνει!

Το λογικό ερώτημα που προκύπτει, είναι το γιατί υπάρχει η απαράδεκτη διάκριση. Πρωτίστως δε ο Α/ΓΕΕΘΑ, που έχει ξεκινήσει αυτή την κόντρα, πρέπει να εξηγήσει αν θεωρεί τις Ενώσεις Στρατιωτικών παράνομες, σε σχέση με την ΠΟΣ, της οποίας είναι μέλος. 

Με ποια λογική λοιπόν, δεν επιτρέπεται στην ΕΣΠΕΑ και την ΠΟΕΣ να χρησιμοποιήσουν την ΛΑΕΔ, ενώ επιτρέπεται στην ΠΟΣ. Για ποιο λόγο, ως θεσμικός παράγων, παρίσταται στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΣ και παίρνει το κομμάτι από την πίτα και δεν παρίσταται στη Γενική Συνέλευση της ΕΣΠΕΑ, όπου και εκεί υπήρχε κομμάτι πίτας γι’ αυτόν!

Να μην υπενθυμίσουμε ότι χάρη στις Περιφερειακές Ενώσεις, έχει ο Στρατηγός στα χέρια του την απόφαση του ΣτΕ για τις περικοπές στις ΕΔ, αφού ο ίδιος δεν είχε κατορθώσει να "αναχαιτίσει" την "επιδρομή".

Σημαντικό επίσης θα ήταν να μαθαίναμε, τι είπε στους συμμαθητές και συναδέλφους του της ΠΟΣ, για το θέμα του ΜΤΣ και των υπολοίπων Μ.Τ., μετά τις τελευταίες εξελίξεις καρατόμησης του προέδρου του ΜΤΣ και του Γενικού Διευθυντή του ΜΤΝ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com