Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Παρέλαση: Η "σφραγίδα" Αβραμόπουλου η "νεκρή ζώνη" και οι δήθεν αντιμιλιταριστές ...



Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα ήταν μία από τις καλύτερες που έχουν γίνει . Σχηματισμοί άψογοι, μεγάλη διάρκεια χωρίς να είναι κουραστική, εντυπωσιακές διελεύσεις αεροσκαφών και ελικοπτέρων και πολύ καλή “επικοινωνιακή διαχείριση” σ΄ ότι είχε να κάνει με την τηλεοπτική και φωτογραφική της κάλυψη. Ήταν μια παρέλαση με την σφραγίδα Αβραμόπουλου.

Μοναδική παραφωνία για όσους θυμόμαστε στις παρελάσεις στο Σύνταγμα από τα παιδικά μας ακόμη χρόνια, αυτό το “κενό” γύρω από τον χώρο των επισήμων. Η απουσία των απλών πολιτών και κυρίως των παιδιών με τα σημαιάκια στα χέρια να κοιτούν με δέος τα άρματα μάχης ,τους Εύζωνες ,τους ΛΟΚατζήδες και τα “βατράχια” -πάντα αυτά τα τμήματα “κέρδιζαν” την πιτσιρικαρία”- ήταν “ενοχλητική”. 

Ήταν κρίμα για μια τέτοια παρέλαση να παρουσιάζεται αυτό το “κενό”. Να υπάρχει αυτή η “απόσταση” μεταξύ της πλατείας Συντάγματος και της Πανεπιστήμιου, όπου ο κόσμος μπορούσε να σταθεί στο πεζοδρόμιο και να χειροκροτήσει , επευφημήσει αυτούς που εμπιστεύεται και αγαπά, τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ήταν σαν να γίνονταν δυο παρελάσεις . Μία για τους επίσημους μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και μία για τους πολίτες. Οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται κυρίως για τους δεύτερους.

Δεν κρύψαμε ποτέ την διαφωνία μας με την επιστροφή των μηχανοκίνητων τμημάτων και των αεροσκαφών στις παρελάσεις. Όταν η χώρα ,οι πολίτες της και μεταξύ αυτών και οι στρατιωτικοί της περνούν τόσο δύσκολα , είναι νομίζουμε λάθος να επαναφέρουμε όσα “κόψαμε” πριν από πέντε χρόνια θέλοντας να στείλουμε μήνυμα για συμμάζεμα και οικονομία. Η άποψη της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ είναι ότι η επιστροφή στις “κανονικές παρελάσεις” είναι μια τονωτική ένεση στο ηθικό του κόσμου. 

Όχι δεν θα συμφωνήσουμε σε καμία περίπτωση μ΄ όσους και σ΄ αυτή την επέτειο -άλλοι με ψυχραιμία και επιχειρήματα κι άλλοι με εξαλλοσύνη- υποστήριξαν την κατάργηση των παρελάσεων. Δεν είναι υπεύθυνες οι παρελάσεις επειδή “ξεφύτρωσαν” εδώ κι εκεί “εθνικιστές” και “πατριδοκάπηλοι”. Οι παρελάσεις για τους Έλληνες ήταν πάντα γιορτή και τις γιορτές δεν πρέπει να τις “καταργούμε” με ανόητες δικαιολογίες δήθεν "αντιμιλιταριστών".

































onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com