Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Δημοψηφίσματα πριν το 2015, θέλει ο Ντερβίς Έρογλου .....





Η διαδικασία για λύση του Κυπριακού που βρίσκεται σε εξέλιξη θα ολοκληρωθεί με ταυτόχρονα δημοψηφίσματα στις δύο κοινότητες, ανέφερε χθες ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, τοποθετώντας χρονικά τη διεξαγωγή τους πριν το 2015.
Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, κατά την διάρκεια συνάντησης στο «προεδρικό» με το Διοικητικό Συμβούλιο της τουρκικής εταιρείας Eczacıbaşı, ο κ. Έρογλου πρόσθεσε ότι σε αυτή τη διαδικασία είναι σημαντική και η στάση της ε/κ πλευράς.
«Τώρα είμαστε στη φάση της προθέρμανσης. Ακόμη δεν αρχίσαμε το “πάρε-δώσε”. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα η διαδικασία να περάσει σε ένα αμοιβαίο “πάρε-δώσε” και οι διαπραγματεύσεις να τελειώσουν με μια συμφωνία. Η ε/κ πλευρά άρχισε να παρουσιάζει μια στάση σαν να μην υπάρχει βιασύνη. Ωστόσο το ενδιαφέρον του κόσμου πάνω μας έχει αυξηθεί κατά πολύ. Με την έκρηξη της κατάστασης στην Ουκρανία και την Κριμαία, έπεσε σε δεύτερο πλάνο αλλά, όπως βλέπω, το ενδιαφέρον των Ηνωμενων Εθνών και της ΕΕ συνεχίζεται. Φαίνεται πως θα παρέμβουν ακόμη περισσότερο εμψυχώνοντας», ανέφερε..
Εντός Απριλίου ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι και θα έχει επαφές και με τις δύο πλευρές, συνέχισε ο κατοχικός ηγέτης λέγοντας πως δεν γίνεται συμφωνία με μια μόνο πλευρά, πρέπει να είναι αμοιβαία.
Η τ/κ πλευρά και η Τουρκία, ανέφερε, πολλές φορές ήταν υπέρ της λύσης και το έδειξε λέγοντας ναι σε κάποιες συμφωνίες. «Γι’ αυτό και η ε/κ πλευρά πρέπει να καταλάβει ότι σε αυτά τα εδάφη πρέπει να ζήσουν δύο χωριστοί λαοί και πάνω σε αυτό να γίνει μια συμφωνία».
«Μακάρι», είπε, «αυτή η προσπάθεια να μην κρατήσει πολύ και σύντομα να μπορέσουμε να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα».
Κατά τον Ντερβίς Έρογλου για την ε/κ πλευρά θα είναι πλεονέκτημα το να μπορέσει να φτάσει σε μια αγορά 70-80 εκατ. ανθρώπων και οι οικονομικές της σχέσεις με την Τουρκία μπορούν να αυξηθούν. Ιδιαίτερα μετά από μια συμφωνία το άνοιγμα των λιμανιών και των αεροδρομίων θα συμβάλει στην ε/κ οικονομία, πρόσθεσε. «Εάν η ε/κ πλευρά σκέφτεται με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει λόγος να παίζει με τον χρόνο».
Αναφέρθηκε και σε δηλώσεις που είδε στον ε/κ Τύπο από την πολιτική ηγεσία, πως δεν ήρθε ακόμη ο καιρός για «πάρε-δώσε», λέγοντας ότι θα φέρει το θέμα στη συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο Αναστασιάδη στις 31 Μαρτίου.



















Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com