Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ...




Σε μετωπική σύγκρουση στο διπλωματικό, πάντα επίπεδο βρίσκονται πλέον ΗΠΑ και Ισραήλ, με τον Τ.Κέρι να απειλεί το Ισραήλ με διεθνή απομόνωση (!) αν δεν υπογράψει συμφωνία ειρήνης με τους Παλαιστίνιους και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να απαντά ότι «Ο απόπειρες ενός μποϊκοτάζ σε βάρος του Ισραήλ είναι ανήθικες και αδικαιολόγητες. Δεν θα επιτύχουν το σκοπό τους»!,
«Πρώτον, ωθούν τους παλαιστίνιους ηγέτες να σκληρύνουν τις αδιάλλακτες θέσεις τους και συνεπώς απομακρύνουν την ειρήνη. Δεύτερον, καμιά πίεση δεν θα με κάνει να εγκαταλείψω τα ζωτικά συμφέροντα του κράτους του Ισραήλ, με πρώτο από όλα την ασφάλεια των ισραηλινών πολιτών» κατέληξε για το θέμα ο Νετανιάχου,
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπογράμμισε χθες, μιλώντας στο Μόναχο, στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια, τις συνέπειες που μπορεί να υπάρξουν για την ισραηλινή οικονομία ενός διεθνούς κινήματος αποκλεισμού του Ισραήλ.
«Υπάρχει μια αυξανόμενη εκστρατεία απονομιμοποίησης του Ισραήλ. Ο κόσμος είναι πολύ ευαίσθητος σε αυτό το θέμα. Ακούμε να μιλούν για μποϊκοτάζ και άλλα τέτοια. Θα διευθετήσουν την κατάσταση όλα αυτά;», διερωτήθηκε ο Κέρι πριν επαναλάβει ότι τη κατάσταση στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση είναι «αφόρητη» και «απατηλή». Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν έντονη δυσαρέσκεια στην ισραηλινή δεξιά.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι κρατάει ένα «πιστόλι στον κρόταφο» του Ισραήλ κατά τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστίνιους προειδοποιώντας ότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει διεθνή αποκλεισμό αν οι διαπραγματεύσεις αποτύχουν, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων Γιουβάλ Στάινιτς, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις«προσβλητικές, απαράδεκτες και άδικες».
«Δεν είναι δυνατόν το ισραηλινό κράτος να διεξάγει διαπραγματεύσεις με ένα πιστόλι στον κρόταφο, ενώ συζητούμε για τα πιο κρίσιμα ζητήματα της εθνικής μας ασφαλείας. Αν οι Παλαιστίνιοι εννοούν ότι το Ισραήλ θα πληγεί περισσότερο ή λιγότερο σε περίπτωση που αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις, αυτό θα τους ενθαρρύνει να οδηγήσουν σε αποτυχία την ειρηνευτική διαδικασία», δήλωσε ο Στάινιτς.
Οι δηλώσεις του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού Νετανιάχου ακολούθησαν τις πρόσφατες επικρίσεις του ισραηλινού υπουργού Άμυνας ότι είναι «μεσσιανικές» οι προσπάθειες του Κέρι για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας.











defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com