Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Στη Βουλή δικογραφία για τον Δ. Κουσελά.




Στη Βουλή στέλνουν  οι οικονομικοί εισαγγελείς  Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, τη δικογραφία  με κεντρικό πρόσωπο  τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά.

Η υπόθεση αφορά σε  καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην υφυπουργός, φέρεται ότι είχε  ζητήσει να  παγώσει ο έλεγχος  εταιρείας πετρελαιαγωγού μεταφοράς πετρελαίου από τη Θεσσαλονίκη στα Σκόπια,  σε βάρος της οποίας καταλογίστηκαν οφειλές προς το Δημόσιο (ΦΠΑ)  ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες που προκάλεσαν εισαγγελική έρευνα  η συγκεκριμένη εταιρεία υπέβαλε αίτημα να της επιστραφεί ΦΠΑ λόγω του ειδικού καθεστώτος. Ο ελεγκτής όμως διαπίστωσε πως όχι μόνον δεν πρέπει η εταιρία να πάρει επιστροφή ΦΠΑ αλλά υπάρχει και οφειλή για το έτος 2005, ύψους 5,7 εκατομμυρίων ευρώ.   Μετά από αυτή την μαύρη τρύπα δόθηκε  εντολή για περαιτέρω έρευνα για τα έτη 2006-10 και διαπιστώθηκε επιπλέον οφειλή ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ!
Παρόλα αυτά  – κατά τις καταγγελίες πάντα- ο έλεγχος έμεινε στη μέση  ύστερα από την παρέμβαση Κουσελά και τώρα πλέον ο λόγος ανήκει στη Βουλή τα μέλη της οποίας  καλούνται να αποφασίσουν αν συντρέχει λόγος να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com