Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΔΕΝ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ



Υπό τη σκιά της συμπλήρωσης τριών χρόνων από την αναγγελία της υπαγωγής της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης και σε αναμονή του πολυνομοσχεδίου της προσεχούς Πέμπτης, διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του...
νομοσχεδίου για την τροποποίηση των συνταξιοδοτικών διατάξεων. Βασική ρύθμιση του νομοσχεδίου, αποτελεί η προκαταβολή του 50% της μηνιαίας σύνταξης σε όσους δημόσιους υπαλλήλους αποχωρούν από το Δημόσιο, για όσους μήνες χρειαστούν μέχρι την οριστική της έκδοση. Οι υπάλληλοι με αναπηρία ή έχοντες τέκνα με αναπηρία, λαμβάνουν το 60% της σύνταξης ως μηνιαία προκαταβολή.


 Πλέον της ρύθμισης αυτής, ο εισηγητής της ΝΔ, Αργύρης Ντινόπουλος, ανέδειξε ως θετική τη διάταξη για την αξιοποίηση των αδρανών λογαριασμών των τραπεζών, οι οποίοι θα διατεθούν για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Παράλληλα, υπογράμμισε την αλλαγή στην φορολόγηση των απασχολούμενων συνταξιούχων, στους οποίους πλέον, «περικόπτεται το ποσό της κύριας σύνταξης (ή των κύριων συντάξεων) που υπερβαίνει τα 1.980 ευρώ, αντί τα 990 ευρώ, όπως ισχύει μέχρι σήμερα - κάτι που σημαίνει πως καμία σύνταξη στρατιωτικών δεν θα περικόπτεται, όταν αυτοί αυτοαπασχολούνται». «Η πρωτοβουλία κινείται πέραν των συμφωνηθέντων με τους εταίρους. Θεωρούσα πως η στήριξή της απ' όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου θα έστελνε προς όλες τις κατευθύνσεις εντός και εκτός Ελλάδος, το σωστό μήνυμα» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Το νομοσχέδιο, «αγοράζει χρόνο και ρευστότητα σε βάρος όσων έχουν εξωθηθεί σε συνταξιοδότηση» ανέφερε ο Δ. Γάκης του ΣΥΡΙΖΑ, μη καταβάλλοντας το σύνολο της μηνιαίας σύνταξης ως προκαταβολή, μέχρι την έκδοσή της. Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης επεσήμαναν πως δεν αναφέρεται ο διαχειριστής του λογαριασμού στον οποίον θα υπαχθούν οι αδρανείς καταθέσεις των τραπεζών, ούτε οι «ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» στις οποίες αυτός θα απευθύνεται - με τον αγορητή του ΚΚΕ, Δ. Λαμπρούλη να προβλέπει με βάση τον κατατεθειμένο Προϋπολογισμό, πως σε αντίθεση με τις εξαγγελίες, οι πόροι αυτοί θα διατεθούν στην εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com