Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Στα Προπύλαια κυμάτισε η αναρχική σημαία.



Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών,όπου άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο κατέβασαν την ελληνική σημαία από τον ιστό και ανάρτησαν τη σημαία της αναρχίας και πανό για το κλείσιμο του site Indymedia. 



Η ΕΛ.ΑΣ προσήγαγε 69 άτομα, και τελικά συνέλαβε 6 με την κατηγορία της προσβολής συμβόλων.

Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου 30 ατόμωνεισέβαλαν στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών και για μισή ώρα φώναζε συνθήματα διαμαρτυρίας για τη διακοπή της χρήσης του Indymedia, αλλά και της εκπομπής του ραδιοφώνου που εξέπεμπαν από τον χώρο του Πολυτεχνείου, ύστερα από απόφαση του πρύτανη του Ε. Μ. Πολυτεχνείου Σ. Σιμόπουλου.

Οι αντιεξουσιαστές υπέστειλαν την ελληνική σημαία από τον ιστό των Προπυλαίων του κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών και ύψωσαν στη θέση της τη μαυροκόκκινη σημαία της αναρχίας.
Συγχρόνως ανέβασαν και πανό που ανέγραφε: "Υψώστε τη φωνή σας, αγωνιστείτε κατά της λογοκρισίας".
Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θωμάς Σφηκόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η ομάδα των 30 ατόμων περιορίστηκε στο να φωνάζει συνθήματα χωρίς να εκδιώξει τους υπαλλήλους που παραμένουν στα γραφεία τους. 

Έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επί τόπου βρέθηκαν τουλάχιστον πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ και δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ, καθώς και αρκετές κλούβες.

Οι αστυνομικοί εκδίωξαν την ομάδα των αντιεξουσιαστών, ενώ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου ΑθηνώνΘεοδόσης Πελεγρίνης δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι δεν κάλεσε την αστυνομία ούτε ζήτησε την παρέμβαση ή επέμβασή της. 

Σημειώνεται ότι μέσα στο κτίριο βρισκόταν σε εξέλιξη τελετή ορκωμοσίας φοιτητών.

Το Indymedia "κατέβηκε" πριν από μερικές εβδομάδες με πρωτοβουλία του ΕΜΠ, μέσα από το οποίο "εκπέμπει", ωστόσο η λειτουργία του αποκαταστάθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Σε ανακοίνωσή του ο πρύτανης του ΕΜΠ, Σ. Σιμόπουλος αναφέρει τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στη διακοπή της λειτουργίας του ιστοτόπου, λέγοντας ότι "δέχτηκε κλήσεις από τις εισαγγελικές Αρχές σχετικά με την ύπαρξη πέντε δικογραφιών για τη διάπραξη αδικημάτων".

"Η βίαιη υποστολή της ελληνικής σημαίας στο κέντρο της Αθήνας προσβάλλει το φρόνημα όλων των Ελλήνων", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Επίσης, έκανε λόγο για απαράδεκτη ενέργεια που πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, "ακόμα και από τα κόμματα που απέφευγαν να καταδικάσουν αντίστοιχες ενέργειες στο παρελθόν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com