Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Έμμεση απάντηση σε Βενιζέλο Στουρνάρας: Τον Ιούνιο και βλέπουμε η μείωση του ΦΠΑ




Το ενδεχόμενο να μπει στο πολυνομοσχέδιο διάταξη που να προβλέπει τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση απέκλεισε 
ο Γ. Στουρνάρας, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο δεν θα γινόταν αποδεκτό από τους εκπροσώπους της τρόικας.

Απαντώντας έμμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος ζήτησε χθες να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο διάταξη για άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε τον Ιούνιο να επέλθει συμφωνία για να αποφασιστεί μείωση στο 13%.



Σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Πάντως, το ΠΑΣΟΚ επιμένει στο αίτημά του για άμεση μείωση του ΦΠΑ στον τομέα της εστίασης, όπως φάνηκε και από σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο,  η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και η επανεξέταση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι εφικτή, δεδομένης της εκτίμησης πως το έλλειμμα για το 2012 είναι 6%.

Χτες, Τρίτη, το ΠΑΣΟΚ πρότεινε (σύμφωνα με τα στελέχη του, η πρόταση υποβλήθηκε μετά από τηλεφώνημα του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη διάρκεια της σύσκεψης) να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο διάταξη για άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση (από το 23% στο 13%) και να μη συζητηθεί στην επόμενη επίσκεψη της τρόικας τον Ιούνιο και αφού βρεθούν ισοδύναμα μέτρα (όπως είναι η συμφωνία με την τρόικα).

Το υπουργείο Οικονομικών απέκρουσε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, με τα στελέχη του υπουργείου να αναφέρουν χαρακτηριστικά «ας μην δημιουργούμε θέμα εκεί που δεν υπάρχει», ενώ υψηλόβαθμοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, καταλογίζουν, εμμέσως πλην σαφώς, ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις για τα σημερινά επίπεδα του ΦΠΑ, επισημαίνοντας ότι «τον ΦΠΑ στην εστίαση τον βρήκαμε στο 23%, και για πρώτη φορά και έπειτα από σκληρή διαπραγμάτευση ελπίζουμε να καταφέρουμε να τον μειώσουμε τον Ιούνιο».

Από την πλευρά τους, τα στελέχη της Ν.Δ. ζητούν να υπάρχει βελτίωση στον φόρο στα ακίνητα εφέτος (που θα αντικαταστήσει το ΕΕΤΗΔΕ) και ειδικότερα, να γίνει μεγαλύτερη μείωση για τις περιοχές με χαμηλότερες τιμές ζώνης.

Για το ίδιο θέμα, τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ζητούν να μην πληρώσουν το λεγόμενο «χαράτσι» οι μακροχρόνια άνεργοι και οι οικογένειες χωρίς έστω έναν εργαζόμενο.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com