Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Τσίπρας: Η χώρα δεν πάει καλά




Την έντονη ανησυχία του για την πορεία της χώρας εξέφρασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε εκδήλωση του ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχει την αίσθηση πως «η χώρα δεν πάει καλά, ότι η οικονομία δεν πάει καλά, και ότι, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι αυτός που θα κληθεί να βγάλει το "φίδι από την τρύπα", βρισκόμαστε μπροστά σε πολύ μεγάλους κινδύνους».
Η κυβέρνηση, πρόσθεσε, όπως κάνουν συνήθως οι κυβερνήσεις, «προσπαθεί να ωραιοποιήσει την ατμόσφαιρα, να δημιουργήσει τεχνητό κλίμα αισιοδοξίας και εφησυχασμού».



Ενδεχομένως, σημείωσε ο κ. Τσίπρας, «να βασίζεται στην ελπίδα της πιθανότητας ότι μετά τις γερμανικές εκλογές να υπάρξει κάποια χαλάρωση της πολιτικής της κυρίας Μέρκελ για τις χώρες της ευρωζώνης, και ιδίως για την Ελλάδα. Δεν συμμερίζομαι αυτή την αισιοδοξία», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε το Βερολίνο ότι διακατέχεται «από έναν ιδιότυπο οικονομικό εθνικισμό».
Η ελληνική στάση σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα είναι ότι πρέπει «να ξεκινήσουμε από αυτό για να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να αποκτήσουμε μία εθνική ενόραση στο εθνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, διότι κάποιοι νόμιζαν ότι όταν άρχιζε αυτή η κρίση, αυτή θα αφορούσε τους εργαζόμενους, τη μεσαία τάξη και όχι το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας».
Προβάλλοντας και ιδεολογικές πτυχές της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είπε ότι «είμαστε εναντίον ενός ιδιότυπου κρατισμού και μιας κρατικοδίαιτης λειτουργίας της οικονομίας. Και βασική μας επιδίωξη είναι να βάλουμε ένα λιθαράκι ώστε, εάν δούμε μία προοπτική ανάκαμψης, να έχουμε ένα σχέδιο ώστε να αναδιοργανώσουμε το κράτος να δουλεύει καλύτερα. Να γίνει πιο αποτελεσματικό στην είσπραξη όσων του οφείλονται, να γίνει πιο λειτουργικό και διαφανές στη διαχείριση των πόρων, δικαιότερο στην κατανομή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com