Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ 15.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ



Εγκρίθηκε από το κυβερνητικό συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, η τελευταία φάση της διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την...
ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Α. Μανιτάκης επανέλαβε ότι για κάθε μία αναγκαστική αποχώρηση θα υπάρξει μία πρόσληψη, διαδικασία που θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις πρώτες απολύσεις.
Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντ. Μανιτάκη, πλέον πιάνεται ο στόχος που είχε τεθεί για τη μείωση του όγκου των διοικητικών δομών κατά 40% με 50% ενώ το δημοσιονομικό όφελος θα ξεπεράσει το 15%.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη τώρα ξεκινάει η δεύτερη φάση, που είναι και πιο κρίσιμη, καθώς οι μελέτες θα πρέπει να εφαρμοστούν και να σχεδιαστούν οι νέοι θεσμοί.

Παράλληλα με τις εκθέσεις αξιολόγησης και την αναδιάρθρωση, συζητήθηκε και ο συντονισμός σε σχέση με το θέμα της κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων μέχρι τον Ιούνιο καθώς και άλλων 12.500 μέχρι τον Δεκέμβριο.

Όπως είπε ο υπουργός, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 θα πρέπει να έχουν γίνει 4.000 αποχωρήσεις, αρκετές από τις οποίες θα πρέπει να γίνουν μέχρι τον Ιούνιο.

Όπως επισήμανε ήδη υπάρχει δέσμευση για 4.000 αποχωρήσεις μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, οι οποίες και θα προέλθουν από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου τα οποία και θα καταργηθούν.
Υπογράμμισε ότι για κάθε μία από αυτές τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων θα ακολουθήσει αντίστοιχη πρόσληψη από τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, μέχρι τον αριθμό των 15.000. Σημείωσε επίσης ότι έχει ήδη συσταθεί η Ειδική Επιτροπή για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν αυτές οι απολύσεις.
Κατά τα άλλα, εγκρίθηκαν τα οργανογράμματα για τα πέντε τελευταία υπουργεία (Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας) ενώ συζητήθηκε και ο συντονισμός των υπουργείων σχετικά με τους υπό κατάργηση και συγχώνευση οργανισμούς, θέμα το οποίο η κυβέρνηση θεωρεί πολύ σημαντικό.
Κατά μέσο όρο οι δομές όλων των υπουργείων αναμένεται να συρρικνωθούν κατά 40-50%, χωρίς αυτό να συνεπάγεται αντίστοιχη μείωση των θέσεων του προσωπικού.
Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, η κυβέρνηση μπαίνει πλέον στην δεύτερη φάση της μεταρρύθμισης που αφορά στα σχέδια στελέχωσης.
Από τα νέα οργανογράμματα φαίνεται ότι θα προκύψουν και άλλα οφέλη από οικονομίες κλίμακας όπως είναι τα μισθώματα, τα ενοίκια, τα επιδόματα θέσης, οι λειτουργικές δαπάνες και άλλα.
Ανέφερε επίσης, ότι το πολυνομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση μεθαύριο στη Βουλή, θα περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απόλυσης των επίορκων.
Ενημέρωση για το περιεχόμενο του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου θα δώσει σήμερα ο υπουργός Οικονομικών στους εκπροσώπους των κομμάτων της συγκυβέρνησης. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com