Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Ποιοι "παίζουν" με τα ανταλλακτικά των Ενόπλων Δυνάμεων;




Το πρόβλημα της έλλειψης ανταλλακτικών για κρίσιμα οπλικά συστήματα είναι ίσως το σοβαρότερο που απασχολεί αυτή τη στιγμή τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και σε κάποιο σημαντικό βαθμό οι δυσκολιες δεν έχουν να κάνουν με την έλλειψη χρημάτων αλλά με τον περίφημο νόμο Βενιζέλου, ο οποίος έχει κυριολεκτικά μπλοκάρει το σύμπαν!

Όμως φαίνεται ότι γι΄ αυτό το νόμο ,τον οποίο ο Αβραμόπουλος θέλει να αλλάξει,γίνεται ένα παράδοξο παραπολιτικό παιχνίδι.

Σύμφωνα με πολύ αξιόπιστες πηγές από το ΥΠΕΘΑ , οι νομικοί του Αβραμόπουλου έχουν καταλήξει μετά από μελέτη του νόμου Βενιζέλου, ότι τα Γενικά Επιτελεία και οι Αρχηγοί μπορούν να προχωρήσουν σε αγορές ανταλλακτικών μέχρι του ποσού των 400 χιλιάδων ευρώ. Η άποψή τους είναι νομικά τεκμηριωμένη ,έχει τη σύμφωνη γνώμη των οικονομικών και αποτελεί χωρίς αμφιβολία ανάσα για τα Γενικά Επιτελεία. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα!

Το επιτελείο του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Θανάση Δαβάκη έχει τελείως διαφορετική άποψη, ερμηνεύει με τον δικό του τρόπο συγκεκριμένες διατάξεις του και αρνείται να δώσει στους Αρχηγούς τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε επίγουσες και άμεσες προμήθειες ανταλλακτικών.

Η εξήγηση που δίδεται είναι από τη μία ότι πρόκειται για καθαρή περίπτωση ευθυνοφοβίας η οποία έχει “διαβρώσει” όλο το σύστημα της Εθνικής Άμυνας.

Από την άλλη όμως υπάρχει και η άποψη ότι όλα αυτά γίνονται για να πληγεί και προσωπικά ο Βενιζέλος.

Ότι κι απ΄ τα δύο κι αν ισχύει θα ήταν αδιάφορο αν οι εμμονές κάποιων δεν προκαλούσαν τόσο σοβαρά θέματα στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων. Γι΄ αυτό ίσως να είναι απαραίτητη μια παρέμβαση Αβραμόπουλου ,ώστε να δοθεί άμεσα λύση . Τα προβλήματα που υπάρχουν στις μονάδες δεν μπορούν να περιμένουν. Ας “παίξουν” παραπολιτική σε άλλα υπουργεία. 






















onalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com