Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΔΑΡΙΚΟ;;;ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΤΟΜΣΕΝ ...





Με το μυαλό στην επιστροφή της Τρόικας στην Αθήνα, λίγο μετά την έλευση του νέου έτους, βρίσκονται στο οικονομικό επιτελείο.
Ο νέος κύκλος των διαπραγματεύσεων θα κορυφωθεί με την έλευση των επικεφαλής των διεθνών πιστωτών στις 13 Ιανουαρίου, οπότε και αναμένεται να κλείσουν τα ζητήματα που εκκρεμούν από τον περασμένο Σεπτέμβριο, ώστε να υπάρξει συμφωνία, που θα σημάνει και την εκταμίευση της δόσης των 3,1 δισ. ευρώ από τον EFSF και 1,8 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ.
Στο «τραπέζι» αναμένεται να μπουν, μεταξύ άλλων, το δημοσιονομικό κενό του 2014 και του 2015, τα μνημονιακά μέτρα που δεν έχουν υλοποιηθεί σε ποσοστό άνω του 50% (ίσως και άνω του 60%), αλλά και ο υπολογισμός από τη δημοσιονομική επίπτωση που έχει η μονομερής νομοθέτηση για προϋπολογισμό, φόρο ακινήτων, ΦΠΑ στην εστίαση κοκ.
Στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο φοβούνται ότι οι επιπτώσεις από την εφαρμογή των νόμων που ψηφίστηκαν στη Βουλή θα εντείνει την κοινωνική δυσαρέσκεια και θα βαρύνει το κλίμα, σε μια περίοδο που η πλειονότητα των Ελλήνων παλεύει να επιβιώσει.
Και αυτό, γιατί ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ, Π. Τόμσεν, έχει ήδη εμφανιστεί ανυποχώρητος σε ορισμένα βασικά ζητήματα, όπως είναι αυτό της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων, το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας, και η μείωση των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης.
Μέτρα που αν εφαρμοστούν αναμένεται να εκτινάξουν ακόμη περισσότερα τα ποσοστά ανεργίας, ρίχνοντας στην ανέχεια χιλιάδες πολίτες.
Ένας επιπλέον πονοκέφαλος για το Μαξίμου είναι το γεγονός ότι αυτή η διαπραγμάτευση θα γίνει εν μέσω εκλογικής χρονιάς, και το ενδεχόμενο ψήφισης και νέων σκληρών μέτρων θα αποτελέσει ένα ακόμη κρας τεστ για την κυβερνητική συνοχή.
Τα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις
  • Ομαδικές απολύσεις
  • Δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας 12.500 δημοσίων υπαλλήλων
  • Πλήρης απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων
  • Απελευθέρωση όλων των επαγγελματικών μισθώσεων














newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com