Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Φόβοι Γερμανικών αντιποίνων κατά αθώων ...




Φόβους για Γερμανικά αντίποινα σε οικονομικό επίπεδο και «σαμποτάζ» στην Ελληνική Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκαλεί στην κυβέρνηση η τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε βάρος της κατοικίας του Γερμανού πρεσβευτή στην Αθήνα Βόλγκανγκ Ντόλντ.
Το θέμα είναι πώς τα αντίποινα αυτά θα τα πληρώσουν αθώοι Έλληνες πολίτες. Όπως συνέβη επί Κατοχής, όταν οι Γερμανοί εισέβαλαν στο Δίστομο και στα Καλάβρυτα, έσφαξαν και έκαψαν όποιους και ότι βρήκαν μπροστά τους προκειμένου να πάρουν εκδίκηση.
Αυτό ανησυχούν στην κυβέρνηση πώς μπορεί να συμβεί και τώρα, σε οικονομικό όμως επίπεδο. Να ζητήσει το Βερολίνο νέα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος των Ελλήνων για να εκδικηθεί το τρομοκρατικό χτύπημα, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε ούτε καν τραυματισμός. Μόνο κάποιες τρύπες στον τοίχο.
Η τρομοκρατική επίθεση, όπως τη χαρακτήρισε και επίσημα το υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του, αφού οι σφαίρες που ρίχθηκαν με AK-47 είναι δεκάδες, ίσως και περισσότερες από 50, προκάλεσε πανικό στην κυβέρνηση.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς επικοινώνησε με τον Γερμανό πρεσβευτή για να εκφράσει τον αποτροπιασμό τους και να τον καθησυχάσει πώς οι αρχές θα κάνουν ότι είναι δυνατόν να εντοπίσουν τους δράστες της επίθεσης.
Επικοινώνησαν μαζί του επίσης ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας και ο υπουργός Εξωτερικών Ε. Βενιζέλος, ο οποίος μάλιστα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του έστειλε για συμπαράσταση στην κατοικία του Γερμανού πρεσβευτή τον υφυπουργό Εξωτερικών Δ. Κούρκουλα.
«Η άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια είχε ως μόνο και προφανή στόχο την εικόνα της Ελλάδος στο εξωτερικό, λίγες ήμερες πριν την έναρξη της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε.», επισημαίνει στην ανακοίνωση του ο κ. Βενιζέλος. Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί στην κυβέρνηση.
Πόσο μάλλον, όταν σε βάρος της Ελλάδας έχουν προηγηθεί χλευαστικά δημοσιεύματα, όπως αυτό της γερμανικής εφημερίδας Bild, η οποία αναρωτιέται με μεγάλες δόσεις ειρωνείας πώς η χρεοκοπημένη Ελλάδα και ανίκανη να κάνει μεταρρυθμίσεις θα ασκήσει την προεδρία της Ε.Ε.
Ένας άλλος φόβος για την κυβέρνηση, μετά την τρομοκρατική ενέργεια, είναι μήπως το Βερολίνο αξιώσει την μεταφορά Γερμανών  αστυνομικών ή μελών των ειδικών δυνάμεων της χώρας στην Ελλάδα προκειμένου να προστατεύουν Γερμανικούς στόχους, όπως είναι η κατοικία του Πρεσβευτή και η Πρεσβεία.
Οι Γερμανοί έχουν ήδη στείλει μέλη της Bundespolizei στα ελληνικά αεροδρόμια για τη φύλαξη και τους ελέγχους που αφορούν δήθεν διακίνηση λαθρομεταναστών.
Μπορεί δηλαδή οι Γερμανοί να ζητήσουν να στείλουν «εκστρατευτικό σώμα» στην Ελλάδα για λόγους… πρόληψης και προστασίας. Γερμανική κατοχή κανονικά!!!














defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com