Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Πυροβολισμοί στο σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας στο Χαλάνδρι ...





Στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχουν οδηγηθεί σύμφωνα με πληροφορίες έξι άτομα μέχρι στιγμής, για τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ στις 3.30 τα ξημερώματα έξω από το σπίτι του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι στην οδό εθνικής Αντιστάσεως - Στο σημείο βρέθηκαν 60 κάλυκες διαμετρήματος 7,62 mm και έχουν σταλεί στα εργαστήρια για ανάλυση

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν τα ξημερώματα, έξω από την κατοικία του πρέσβη της Γερμανίας, Βόλφγκανκ Ντολτ, που βρίσκεται στο Χαλάνδρι, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 52.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία οι δράστες χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ και έχουν ριφθεί δεκάδες σφαίρες. Συγκεκριμένα, όπως είπε ο αστυνομικός φρουρός στο σπίτι του Γερμανού διπλωμάτη, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα, οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον του σπιτιού χωρίς να στοχεύσουν ή να πειράξουν τον ίδιο και οι σφαίρες πήγαν όλες στον τοίχο, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός ή ζημιές στην κατοικία.
Ο αστυνομικός δήλωσε ότι δεν αντέδρασε, γιατί απέναντι είναι κατοικίες και υπήρχε κίνδυνος για τραυματισμούς πολιτών. Οι δράστες μετά τους πυροβολισμούς έφυγαν από την οδό Χίου, προς την οδό Αποστολοπούλου. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας και στο σημείο έφτασαν περιπολικά και άλλες αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν την περιοχή, ενώ έγινε άμεσα μια προσαγωγή και ακολούθησαν και οι υπόλοιπες πέντε που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.
Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που έχει αναλάβει την υπόθεση, αλλά δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής αν έχουν σχέση με την επίθεση.
Με τον Γερμανό πρέσβη επικοινώνησε τηλεφωνικά, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ο οποίος ενημερώθηκε αμέσως από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια, που επίσης τηλεφώνησε στον κ. Ντολτ.
Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.φωτογραφία 1
Στην περιοχή μετά την επίθεση έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της αστυνομίας, καθώς και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας το οποίο διεξάγει έρευνες για το συμβάν.
φωτογραφία 2
Όπως είχε αναφέρει νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας, οι δράστες της επίθεσης, ήταν τέσσερις, ενώ πυροβόλησαν πάνω από 20 φορές, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τους τουλάχιστον 15 κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο.
Στην συνέχεια, ο μάρτυρας ανέφερε στην αστυνομία, πως οι δράστες διέφυγαν από την συμβολή των οδών Αποστολοπούλου και Χίου, στο Κάτω Χαλάνδρι.
Από το περιστατικό δεν σημειώθηκε τραυματισμός.
Ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Βόλφγκανκ Ντολτ.
310513171737 7010 jpg
Η αστυνομία απέκλεισε σχεδόν όλη τη οδό Εθνικής Αντιστάσεως.
unnamed01
unnamed3
fghghjk
Να σημειωθεί ότι στις 16 Μαΐου του 1999, η ίδια οικία είχε γίνει στόχος με ρουκέτα από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».

















newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com