Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Η αγωνία του Σαμαρά και το «θερμό» επεισόδιο που απειλεί την κυβέρνηση ...


Για πόσο αυτή η κυβέρνηση θα είναι «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τις πράσινες αμαρτίες και τις προσωπικές στρατηγικές του κ. Βενιζέλου;


Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος
Στην κόψη του ξυραφιού, βρίσκεται για άλλη μια φορά η κυβέρνηση εξαιτίας, βεβαίως, των «αδύναμων κρίκων», δηλαδή του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Γιάννη Στουρνάρα.
Οι Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος ανήσυχοι από τις κοινωνικές αντιδράσεις αποφάσισαν να τηρήσουν σκληρή στάση και να μην υποχωρήσουν στις εξωφρενικές απαιτήσεις της τρόικας, επιλέγοντας με αυτό τον τρόπο να τα παίξουν όλα για όλα!
Στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Δευτέρας οι δυο εταίροι, υπό την παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, αποφάσισαν και συμφώνησαν πως εάν δεν υπάρξει κοινός τόπος με τους εκπροσώπους των πιστωτών στο ζήτημα των πλειστηριασμών, θα προχωρήσουν μονομερώς σε νομοθετική ρύθμιση.
Την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθούσε να επικοινωνήσει την αλλαγή στάσης της απέναντι στην τρόικα, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Γιάννης Στουρνάρας βάζουν φωτιά στα «τόπια» με τις κόντρες τους και τις προσωπικές τους στρατηγικές. 
Ο υπουργός Εξωτερικών «φωτογράφισε» τον κ. Στουρνάρα ως διαρροέα των πληροφοριών που θέλουν τη σκλήρυνση της στάσης του ΠΑΣΟΚ να οφείλεται στη δημοσκοπική του κατάρρευση. 
Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να απάντησε ότι «δεν είναι ζήτημα δημοσκοπήσεων, απλώς δεν πάει άλλο με αυτά που ζητά η τρόικα», παρά την παρέμβαση του Πρωθυπουργούν ώστε να πέσουν οι τόνοι σε μια κρίσιμη φάση, η κόντρα είχε και άλλο επεισόδιο.
Ο κ. Βενιζέλος, στο περιθώριο της υπουργικής Συνόδου για το ΝΑΤΟ, σε χαλαρή συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους σχολίασε ερώτηση για το εάν θα διεκδικούσε τη θέση Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αιχμές προς τον ΥΠΟΙΚ.
Συγκεκριμένα, με ειρωνική διάθεση τον χαρακτήρισε «αναντικατάστατο» επισημαίνοντας ότι... συμπονά τον ελληνικό λαό γνωρίζοντας τα δεινά του, κάνοντας μάλιστα, αναφορά στη «χαμηλή σύνταξη» της μητέρας του, που είχε χρησιμοποιήσει ως παράδειγμα κατανόησης ο κ. Στουρνάρας.
Και όλα αυτά την ώρα που ο Πρωθυπουργός εμφανίζεται αρκετά πιεσμένος από τις απαιτήσεις της Τρόικας αλλά και ενόψει της σημερινής συνάντησης με τον Μπαρόζο και το Κολλέγιο Επιτρόπων στις Βρυξέλλες. Ο Πρωθυπουργός σύμφωνα με συνομιλητές του επαναλαμβάνει: «Δίνω μάχη για να τα κλείσουμε όλα μέχρι τέλος του χρόνου. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια».
Την ίδια ώρα για ακόμα μια φορά, εκτός των άλλων, πρέπει να ασχοληθεί και με τη διατήρηση των ισορροπιών ανάμεσα σε δύο υπουργούς του, ανεξάρτητα εάν ο ένας εκ των δύο είναι και κυβερνητικός εταίρος. 
Η συμπεριφορά τους, οι δηλώσεις τους αλλά και τα «καρφώματα» εκλαμβάνονται ως παραφωνία εντός της κυβέρνησης, από τους δανειστές αποδυναμώνοντας έτσι την κοινή στάση που έχει συμφωνηθεί.
Έχουν φτάσει μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες να «ξεκατινιάζονται» και σε κοινοτικούς αξιωματούχους ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας προχώρησε σε απαράδεκτη κίνηση να «δώσει» τον Βενιζέλο στον Σόιμπλε για την αρνητική του στάση στις απαιτήσεις της τρόικας. Μύλος!     
Ο Βαγγέλης  Βενιζέλος με άξιο συμπαραστάτη του τον Γιάννη Στουρνάρα  σε αυτή τη «μονομαχία» μπορούν να πέσουν τόσο χαμηλά στην αντιπαράθεση τους με διαρροές και το κυριότερο να κάνουν κακό στη χώρα τους. Διότι αυτή η κόντρα ξεπέρασε τα όρια της Ελλάδας και, πλέον, δίνει δικαιώματα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν πρέπει να ξεχνάει ότι υπήρξε αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου, και όσο και αν διαφωνεί κανείς με τον Στουρνάρα δεν πας στις Βρυξέλλες για να του  επιτεθείς.  
Επίσης ο κ. Στουρνάρας να καταλάβει ότι είναι έλληνας υπουργός και όχι πληροφοριοδότης του Σόιμπλε, του Ρεν και του Τόμσεν!
Ο Πρωθυπουργός καλείται να δώσει λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται καθώς ο Αντιπρόεδρος και κυβερνητικός εταίρος του και ο Υπουργός Οικονομικών του, διαπληκτίζονται…δημόσια!    
Ειδικά, όταν και ο κ. Βενιζέλος αλλά και ο κ. Στουρνάρας  έχουν κριθεί κι έχουν αποτύχει, ο ένας με το κόμμα του να κινδυνεύει να μείνει εκτός βουλής και ο άλλος με τη αποδοκιμασία των θέσεων του από τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού αλλά και τις αποτυχημένες παρεμβάσεις στους βασικούς τομείς της οικονομίας. 
Ο κ. Βενιζέλος δε μπορεί να μαζέψει το κόμμα του και τα βάζει με τον Στουρνάρα…
Τα περιθώρια έχουν στενέψει και μπορεί στον  κ. Βενιζέλο να δόθηκε το Υπουργείο Εξωτερικών και η αντιπροεδρία ως αποτέλεσμα ενός εκβιαστικού συμβιβασμού αλλά τελικά δεν απέδωσαν ώστε να  ενισχύσει το «τσαλακωμένο» προφίλ του. Όμως, καμιά σκοπιμότητα και κανένας συμβιβασμός δεν μπορεί να τεθεί υπεράνω των εθνικών συμφερόντων της χώρας.
Ο κ. Σαμαράς αντιλαμβάνεται, πλέον, ότι το βαρίδι γίνεται τεράστιο βάρος που απειλεί να ρίξει στο κενό την κυβέρνηση και τις προσπάθειες του.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνηθισμένος στα προσωπικά παιχνίδια, επιχειρεί να εμφανιστεί με λαϊκό προφίλ απέναντι στον ανάλγητο Στουρνάρα, που θέλει νέα μέτρα.
Αν και ο ελληνικός λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ και τον ίδιο, κατάφερε τελικά να παραμείνει στην εξουσία στο όνομα της σωτηρίας της χώρας και του σχηματισμού κυβέρνησης που θα συνέχιζε την εφαρμογή του μνημονίου.
Ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνάει πως ήταν ο τσάρος της Οικονομίας και ένας εκ των βασικών υπευθύνων της διάλυσης της χώρας από την κυβέρνηση Παπανδρέου. Και είναι ο ίδιος που δεν ελέγχθηκε για το γεγονός ότι η λίστα Λαγκάρντ δεν αξιοποιήθηκε.
Ενώ έρχεται και η υπόθεση των υποβρυχίων
Για πόσο αυτή η κυβέρνηση θα είναι «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τις πράσινες αμαρτίες και τις προσωπικές στρατηγικές του κ. Βενιζέλου;
















newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com