Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Δεν κάνουν πίσω οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ: Παράταση απεργίας μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου ...




Τη συνέχιση της απεργίας τους μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου αποφάσισαν, σήμερα το μεσημέρι, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί μέχρι την τελική νίκη, καλούν τον υπουργό Υγείας «να εγκαταλείψει την εμμονή για ανθρωποθυσίες» και ζητούν την έναρξη αξιόπιστου διαλόγου.
«Είχαμε την ελπίδα ότι αντί για απειλές και εκφοβισμούς, στο τραπέζι της διαμεσολάβησης θα υπήρχαν αναλυτικά τα βήματα της επονομαζόμενης μεταρρύθμισης -''βλέπε απορρύθμισης''- που θα διασφάλιζε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Πρότειναν ένα μήνα παράταση, αν λύσουμε την απεργία χωρίς φυσικά να παίρνουν πίσω δηλώσεις για τις απολύσεις των συναδέλφων μας. Ποιον κοροϊδεύουν τελικά; Ας παρουσιάσουν ξεκάθαρα στους Έλληνες ασφαλισμένους την περίφημη μεταρρύθμιση. Τι θα κοστίσει, τι θα πληρώσουν από την τσέπη τους, θα λειτουργήσουν εργαστήρια και μηχανήματα που έχουν πληρώσει με το υψηλότατο ασφάλιστρό τους διαχρονικά; Για την ταμπακιέρα ούτε λέξη. Και επιτέλους ποια η κοινωνική αναφορά και κοστολόγηση στο σχέδιό του; Εμείς απαντάμε ότι πρέπει να δείξει καλή διαγωγή στην τρόικα συμπληρώνοντας τον αριθμό των απολύσεων» αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γιατρών ΕΟΠΥΥ στην ανακοίνωσή της
Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Είναι θλιβερή η εικόνα και προκλητική για όλους μας οι μεταλλάξεις του υπουργού, οι αντιφάσεις σε μια προσπάθεια να συμπληρώσει την επιταγή προς τους δανειστές».
(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)






news247,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com