Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

upd.ΕΦΑΠΑΞ στρατιωτικών: Τι απαντούν από το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ για τις καθυστερήσεις..."Μην δίνετε εφάπαξ στους απόστρατους" - Σε βάθος διετίας η καταβολή η νέα εντολή!



Καθυστερήσεις στη καταβολή του εφάπαξ καταγγέλουν απόστρατοι αξιωματικοί στο Onalert. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι καθυστερήσεις αυτές οφείλονται σε σχετική εντολή του ΓΕΣ.

Η καταγγελία την οποία υπογράφουν οι Μαχόμενοι Απόστρτοι αναφέρει:

“Υπάρχουν καταγγελίες από προσφάτως συναδέλφους αποστρατευθέντες αξιωματικούς του ΣΞ, ότι έχει δοθεί εντολή από ανώτατο αξιωματικό του ΓΕΣ για να μην δίνονται τα Εφάπαξ των Στελεχών έγκαιρα, αλλά να προσπαθεί το ΕΛΟΑΣ να πηγαίνει όσο μπορεί πιο πίσω την απόδοσή τους! Ακόμα κι αυτοί που συμπληρώνουν την 35ετία και αυτοδίκαια - με βάση τη νομοθεσία- δικαιούνται την καταβολή του Εφάπαξ, δεν μπορούν να το πάρουν, λόγω αυτής της "οδηγίας". Μάλιστα, η οδηγία που έχει φτάσει στο ΕΛΟΑΣ είναι για απόδοση του Εφάπαξ στη ΔΙΕΤΙΑ από την εγκύκλιο αποστρατείας! 

Η οδηγία αυτή προέκυψε μετά από επαφή που είχε προ μερικών ημερών και σε ανύποπτο χρόνο, ο ανώτατος αξιωματικός του ΓΕΣ με Διευθυντή του Οικονομικού Επιτελειου της Κυβέρνησης. Τα σποστρατευθέντα στελέχη του ΣΞ δεν πιστεύουν κανέναν πλέον, τόσο από την Πολιτική όσο και από την Στρατιωτική ηγεσία των ΕΔ! Φαίνεται, πως μ' αυτό τον τρόπο, προσπαθούν να περάσουν  - μία όχι και τόσο μικρή μερίδα στελεχών που οδηγήθηκαν στην αποστρατεία για να εξασφαλίσουν τουλάχιστον το Εφάπαξ - σε δεινή οικονομική θέση και με απρόβλεπτες εξελίξεις για την εύρυθμη λειτουργία του στρατεύματος. Τέτοιες ενέργειες που κάνουν εν ενεργεία Ανώτατοι Αξιωματικοί, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια ακόμα καλύτερη θέση ή τουλάχιστον, να μείνουν για λίγο ακομα στο τιμόνι της εξουσίας, κάθε άλλο, παρά συναδελφικό ειναι!! Εξάλου, κι αυτοί, σε πολύ λίγο καιρό θα είναι απόστρατοι! Με ποιο πρόσωπο θα αντικρίζουν τους συναδέλφους τους, όταν κάνουν τέτοιου είδους ενέργειες;”

upd.
Πηγές από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το ΓΕΣ μας πληροφόρησαν σχετικά με καταγγελία που υπογράφουν οι "Μαχόμενοι Απόστρατοι"  και δημοσιέυθηκε σήμερα στο Onlaert, ότι δεν υπάρχειεντολή για να μην καταβάλλεται το εφαπαξ έγκαιρα και πολύ περισσότερο να καταβάλλονται αυτά μετά από παρέλευση διετίας από την έκδοση της εγκυκλιου αποστρατείας.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνησαν  ότι όταν τα έσοδα για το ΕΛΑΟΣ δεν ξεπερνούν τα 49 εκ ευρώ και υπάρχει από το 2012 αυστηρή δέσμευση από τον σχετικό  νόμο για μη υπέρβαση του ποσού των εσόδων (υποχρεωτικός ισοσκελισμένος προυπολογισμός) για καταβολή των δικαιουμένων εφ' άπαξ είναι εξαιρετικά δύσκολο  να ικανοποιηθούν όλοι έγκαιρα όταν μάλιστα μέσα στο στο 2013 και μέχρι σήμερα υπάρχουν περίπου 1600 αποστρατείες και  παραιτήσεις (διπλάσιος   περίπου αριθμός από αυτόν  του 2012).
Επιπρόσθετα πληροφορηθήκαμε ότι  παρ' όλα αυτά ικανοποιήθηκαν μέχρι πολύ πρόσφατα περί τις 800 αιτήσεις καταβολής του "εφ' άπαξ" επιδόματος. 











onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com