Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

BE COOL GUYS.....FBI: Το νέο προφίλ των πρακτόρων .....





Η 11η Σεπτεμβρίου άλλαξε τα πάντα σε όλον τον κόσμο, στην Αμερική και κυρίως στις μυστικές υπηρεσίες. Ήταν λογικό καθώς οι ευθύνες έπεσαν πάνω στην αντικατασκοπεία των ΗΠΑ που δεν κατάφερε να αξιολογήσει σωστά τις πληροφορίες για την ασύμμετρη απειλή.
Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά και οι πράκτορες του FBI δεν έχουν απολύτως καμιά σχέση με τους προκατόχους τους, που δεν μπορούσαν να ξεχωρίζουν τους Σουνίτες από τους Σιϊτες.
Είναι μια νέα γενιά, που έζησε την τραγωδία των Δίδυμων Πύργων και ανέπτυξε ένα διαφορετικό είδος πατριωτισμού και αφοσίωσης στην δουλειά του. Σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού Newsweek, η πλειονότητά τους είναι ανάμεσα στα 40 και στα 50 έτη. Το μεγαλύτερό τους όπλο σε σχέση με το παρελθόν είναι η απόλυτη τους επιθυμία να “νικήσουν” τον εχθρό, σε νοητικό επίπεδο. Να καταλάβουν πως σκέφτεται και πως η νοοτροπία του θα τον καθοδηγήσει στις πράξεις του. Οι πληροφορίες είναι χρήσιμες αλλά ακόμα πιο χρήσιμο είναι να μπορείς να προβλέψεις τι θα κάνει ο τρομοκράτης, επειδή έχεις μπει στο μυαλό του.
Παλαιότερα οι πράκτορες είχαν σπουδάσει οικονομικά ή νομικά. Τώρα πολλοί που μπαίνουν στις μυστικές υπηρεσίες έχουν πάρει πτυχίο στις Διεθνείς σχέσεις.
Οι επικεφαλής τους είναι επίσης νέοι σε ηλικία και διατεθειμένοι να έχουν τολμηρή προσέγγιση στα πράγματα. Κάπως έτσι, το FBI που είχε να κάνει με εγκληματίες παλαιάς κοπής και εργαζόμενους που δεν είχαν τα προσόντα για διεθνή καριέρα, τώρα έχει μεταμορφωθεί εντελώς.
Το 50% του προσωπικού προσελήφθη μετά το 2001 και είναι έτοιμο για όλα. Αυτό ίσως να είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς μπροστά στην μανία τους να είναι αποτελεσματικοί, μπορεί να κάνουν μεγάλα σφάλματα τακτικής.












defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com