Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Η κρατική Sputnik.ru έρχεται να «χτυπήσει» στα ίσα Google Russia και Yandex.....





Μια νέα κρατική μηχανή αναζήτησης, η Sputnik.ru, θα ανέβει στο διαδίκτυο της Ρωσίας στις αρχές του 2014, με στόχο να πάρει ένα κομμάτι της πίτας που προς το παρόν μοιράζονται η Yandex και Google Russia, σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της «Vedomosti». Μάλιστα, η κρατική εταιρία Rostelecom προσπαθεί να δελεάσει στελέχη από τις αντίπαλες Yandex και Google Russia αλλά και από το Mail.ru να ενταχθούν στο δυναμικό της, προσφέροντας την πολύτιμη πείρα τους.
Η ιδέα για μια υπό κρατικό έλεγχο μηχανή αναζήτησης έπεσε για πρώτη φορά το 2008 από τον τότε πρόεδρο της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος είχε αποδοκιμάσει την διαδικτυακή ζωντανή κάλυψη του ρωσογεωργιανού πολέμου. Η ρωσική κυβέρνηση είχε αναπροσαρμόσει τους κανονισμούς που αφορούν το διαδίκτυο από το 2011, έπειτα από μια σειρά εκδηλώσεων διαμαρτυρίας από την αντιπολίτευση, των οποίων ο συντονισμός έγινε διαδικτυακά. Αυτή η κίνηση της κυβέρνησης έχει επικριθεί και έχει χαρακτηριστεί «υφέρπουσα λογοκρισία».
Επισήμως η Rostelecom αρνήθηκε ότι η Sputnik.ru θα χρησιμοποιήσει τα κρατικά κονδύλια για να εξασφαλίσει πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών, δηλώνοντας ότι θα ευθυγραμμιστεί με τους κανόνες της αγοράς και δεν θα λογοκρίνει. Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Vedomosti, επικαλούμενη πηγές του κλάδου, η Sputnik.ru αναμένεται να είναι η προεπιλεγμένη (default) μηχανή αναζήτησης στους υπολογιστές όλων των κρατικών υπηρεσιών και εταιριών.
http://rbth.gr/news/2013/10/12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com