Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ GPO Α' ΚΑΙ Β΄ΑΘΗΝΑΣ... "Παίρνει κεφάλι" ο ΣΥΡΙΖΑ - Καταρρέει το ΠΑΣΟΚ - Σταθερά τρίτη η ΧΑ.





Παίρνει κεφάλι ο ΣΥΡΙΖΑ, καταρρέει το ΠΑΣΟΚ και σταθερά τρίτος με υψηλή δυναμική ο Λαϊκός Σύνδεσμος στην Α' και Β'Αθήνας, δείχνει δημοσκόπηση της GPO.
 
Στη δημοσκόπηση της GPO η Νέα Δημοκρατία προηγείται ελαφρά στην Α' Αθηνών με τις λίγες έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών (24,2 έναντι 17%) που είναι το κριτήριο για τον νικητή των εκλογών. Συγκεκριμένα στην Α' Αθηνών, η ΝΔ λαμβάνει το 21,2% της πρόθεσης ψήφου ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,0%.
 
Η ΧΑ παραμένει τρίτο κόμμα και στις δύο περιφέρειες ενώ εντυπωσιακό είναι πως το στην Α΄ όσο και και στη Β' Αθηνών το ΚΚΕ προηγείται του ΠΑΣΟΚ.
 
Α' Αθηνων
 
ΝΔ 21,2%
ΣΥΡΙΖΑ 20%
ΧΑ 8,5%
ΚΚΕ 5,9%
ΠΑΣΟΚ 5,0%
ΑΝΕΛ 3,9%
ΔΗΜΑΡ 3,6%
Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στην Α' Αθηνών στο 19,9%.
 
Β' Αθηνών
 
ΣΥΡΙΖΑ 24,2%
ΝΔ με 17,0%
ΧΑ 8,2%
ΚΚΕ 6,5%
ΠΑΣΟΚ 4,1%
ΑΝΕΛ 4,1%
ΔΗΜΑΡ 3,8%
 
Υψηλό είναι και στη Β' Αθηνών το ποσοστό των αναποφάσιστων που ανέρχεται στο 18,0% και αυξήθηκε κάθετα μετά τις διώξεις κατά της ΧΑ. Δεν θα εντυπωσίαζε κανέναν αν σε αυτό το ποσοστό ένα μεγάλο μέρος του κατέληγε να ψηφίζει ΧΑ, καθώς λόγω του φόβου των ψηφοφόρων από τις διώξεις πολλοί αποφεύγουν να πουν ότι ψηφίζουν ΧΑ.
 
Υπενθυμίζουμε ότι πολλοί που θέλουν να ψηφίσουν ΧΑ από φόβο για τα τεκταινόμενα δεν αποκλύπτουν  τη πρίθεσή τους, και προσχωρου΄ν στην αδιευκρίνιστη ψήφο. Οι άνθρωποι αυτοί θα εκφραστούν στις εκλογές όπου κανείς δεν θα γνωρίζει τις επιλογές τους.
 
Στην Ά Αθήνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Λιάνα Κανέλλη και Όλγα Κεφαλογιάννη είναι οι δημοφιλέστεροι πολιτικοί επί όλων των ψηφοφόρων με τις αποστάσεις ανάμεσα τους να είναι οριακές.
 
Στη Β΄Αθηνών η Σοφία Σακοράφα αγγίζει το 50% ενώ ακολουθούν ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Δημήτρης Παπαδημούλης και ο Γιάννης Δραγασάκης.
 
Την πέμπτη θέση καταλαμβάνει ο Γιάνης Δημαράς από τους ΑΝ.ΕΛ και αμέσως μετά το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης λίγο πάνω από τον Δημήτρη Στρατούλη. Εντύπωση προκαλεί η χαμηλή θέση του Πρόεδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεΐμαράκη στην 21η θέση με 25,5%.






defencenet
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com