Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Νούμερο 1 σε εμπιστοσύνη από τους πολίτες οι Ένοπλες Δυνάμεις - Τι προκύπτει από δημοσκόπηση...





Μεγάλη εταιρεία δημοσκοπήσεων έχει ολοκληρώσει έρευνα που θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες με αντικείμενο μεταξύ άλλων ποιους θεσμούς εμπιστεύονται οι Έλληνες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι στην πρώτη θέση με έναν στους δύο Έλληνες να εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους. 

Τα ποσοστά όλων των θεσμών έχουν πέσει σημαντικά σε σχέση με παλαιότερες ανάλογες δημοσκοπήσεις στις οποίες οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν τη δεύτερη θέση πίσω από την Εκκλησία. Τώρα πέρασαν στη κορυφή της λίστας με τους θεσμούς που οι Έλληνες εμπιστεύονται. Παρά τις “φιλότιμες” προσπάθειες των πολιτικών που με τις αποφάσεις τους απαξιώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις , οι Έλληνες δείχνουν να
καταννοούν απόλυτα τη σημασία τους . Κι αυτό είναι ένα εξαιρετικά ενθαρρυντικό στοιχείο που δεν πρέπει να μας διαφεύγει.

Τα ποσοστά αποδοχής ασφαλώς δεν “τρώγονται”, ούτε πληρώνουν χαράτσια , δάνεια και λογαριασμούς. Οι στρατιωτικοί που με βάση τη δημοσκόπηση που θα δημοσιευθεί εμπιστευόμαστε είναι άνθρωποι, πολίτες με υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα που όλοι μας και κυρίως οι πολιτικοί μας διαρκώς ξεχνούν. 

Η λογική που όλοι έχουμε για τους στρατιωτικούς είναι ίσως ότι η στολή και τα γαλόνια τους κάνει “άφθαρτους” από τα κοινά προβλήματα που όλοι μας αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι έτσι και καλό είναι να το καταλάβουμε.

Όσο για την προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων που δυστυχώς βρίσκουν ανταπόκριση στην ηγεσία τους , να επιστρέψουν οι ΕΔ στη δεκαετία του 50 ,του 60 και του 70, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Αν θέλουν οι ίδιοι να γυρίσουν το χρόνο πίσω ...καλό ταξίδι. 





onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com