Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Μπαν Γκι-Μουν: Ενωμένο το ΣΑ του ΟΗΕ να αναλάβει δράση για τη Συρία .....





Για τους κινδύνους που συνεπάγεται η ενδεχόμενη ανάληψη στρατιωτικής δράσης προς «παραδειγματισμό» της Συρίας προειδοποίησε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Γκι-Μουν, τονίζοντας ότι η χρήση βίας θεωρείται νόμιμη μόνο όταν γίνεται για λόγους αυτοάμυνας ή εάν έχει την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Θα πρέπει να αναλογιστούμε τις συνέπειες που θα είχε μια τιμωρητική ενέργεια στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να αποφευχθεί η περαιτέρω αιματοχυσία και να διευκολυνθεί η εξεύρεση πολιτικής λύσης στην κρίση», είπε ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Ο Μπαν Γκι-Μουν σημείωσε πάντως ότι εάν οι επιθεωρητές του ΟΗΕ επιβεβαιώσουν ότι έγινε χρήση χημικών όπλων στη Συρία, τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας θα πρέπει να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να ενωθούν για να αναλάβουν δράση.
«Εάν επιβεβαιωθεί η χρήση χημικών όπλων από οποιονδήποτε και κάτω από οιεσδήποτε συνθήκες, αυτό θα συνιστά μια σοβαρή παραβίαση των διεθνών συμβάσεων και ένα εξοργιστικό έγκλημα πολέμου. Οι δράστες θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, δεν πρέπει να υπάρξει ατιμωρησία», τόνισε.
«Το Συμβούλιο Ασφαλείας έχει καθήκον να προσπεράσει το αδιέξοδο όπου έχει βρεθεί. Αυτή η κλιμάκωση της βίας θα πρέπει να σημάνει το καμπανάκι για τη διεθνή κοινότητα. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις θηριωδίες που συνεχίζει να υφίσταται ο συριακός λαός», συνέχισε, επισημαίνοντας ότι οι χώρες-μέλη θα πρέπει να αναζητήσουν μια πολιτική λύση.
Τέλος, ο Μπαν Γκι Μουν χαιρέτισε την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να ζητήσει την άδεια του Κογκρέσου για μια επέμβαση στη Συρία, λέγοντας ότι ελπίζει η διαδικασία αυτή να αποφέρει «καλά αποτελέσματα».










newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com