Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Νέες μειώσεις σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ !!!





Νέο «κύμα» αλλαγών έρχεται στο ασφαλιστικό σύστημα, με τις παρεμβάσεις να υλοποιούνται σε δόσεις. 
Οι ανατροπές θα ξεκινήσουν από τις επικουρικές συντάξεις και τα εφάπαξ, ενώ θα ακολουθήσουν οι κύριες συντάξεις, όπου αλλάζει εκ βάθρων ο τρόπος υπολογισμού.

Από τη νέα χρονιά θα δημιουργηθεί «ατομικός λογαριασμός» για κάθε ασφαλισμένο και, όπως αναφέρει η εφημερίδα το «Έθνος»... η έκταση των αλλαγών συνδέεται άμεσα με τα οικονομικά των Ταμείων και καθοριστική θα είναι η επόμενη επίσκεψη της τρόικας στη χώρα μας.

Σε περίπτωση που τα μέτρα για την είσπραξη των οφειλών και την αντιμετώπιση της «μαύρης» εργασίας δεν αποδώσουν, οι δανειστές θα ζητήσουν το «μαχαίρι» να μπει βαθύτερα.

Στους φορείς επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας θα εφαρμοστεί η «ρήτρα» του μηδενικού ελλείμματος. Αυτό σημαίνει ότι, αν προκύψουν ελλείμματα, τον λογαριασμό θα πληρώσουν οι ασφαλισμένοι.

Οι αλλαγές στα επικουρικά ταμεία και στους φορείς πρόνοιας θα τεθούν σε ισχύ από το 2014. Οι ασφαλισμένοι θα αποκτήσουν τον δικό τους «κουμπαρά», όπου θα κατευθύνονται τα έσοδα από τις εισφορές.

Το τελικό ποσό, όμως, δεν θα εξαρτάται μόνο από τις εισφορές του εργαζομένου αλλά και από εξωγενείς παράγοντες που συνδέονται με τα οικονομικά του Ταμείου. Στα Ταμεία Πρόνοιας για τον καθορισμό του εφάπαξ θα λαμβάνεται υπ' όψιν ακόμα και το κύμα φυγής που καταγράφεται τη συγκεκριμένη χρονιά.

Οι αλλαγές θα επηρεάσουν κατά κύριο λόγο τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς μέχρι το τέλος του έτους θα έχει εξαντληθεί η έκτακτη χρηματοδότηση που δόθηκε στα Ταμεία Πρόνοιας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επόμενη χρονιά να δρομολογηθούν νέες ανατροπές στο καταβαλλόμενο εφάπαξ (που ήδη έχει μειωθεί κατά 38%).




Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com