Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΟΠ: Εξετάσεις για μονιμοποίηση ή για απολύσεις; Απόφαση για τη σύσταση επιτροπών...




Συγκρότηση επιτροπών για τη διενέργεια γραπτών εξετάσεων μονιμοποίησης ΕΠΟΠ .

Στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αναρτήθηκε απόφαση της ΑΝΥΕΘΑ Φώφης Γεννηματά («Τροποποίηση της Φ. 330/165/151874/Σ.5687/18 Ιουν 2010/Αποφ. ΥΕΘΑ ''Διεξαγωγή Γραπτών Εξετάσεων ΕΠΟΠ (Σ) για μονιμοποίηση '', (ΦΕΚ 906 τ. Β' )») με την οποία καθορίζονται επιτροπές για την ομαλή διεξαγωγή των γραπτών εξετάσεων μονιμοποίησης των Επαγγελματιών Οπλιτών.
(Κάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε την απόφαση.

Καχυποψία

 Η διαδικασία είναι τυπική αλλά υπάρχει μεγάλη καχυποψία για το “επίπεδο” των εξετάσεων αφού υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι οι εξετάσεις των ΕΠΟΠ θα χρησιμοποιηθούν από δω και πέρα ως “μέσο εκκαθαριστικών επιχειρήσεων”, με στόχο την απόλυση όσων περισσότερων γίνεται . Ελπίζουμε ότι δεν θα διακιωθούν.

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων πάντως υπενθυμίζει παλαιότερη ανακοίνωσή του στην οποία ανέφερε:


Ø  Ένταση της φημολογίας για απολύσεις χιλιάδων ΕΠ.ΟΠ. που αφενός συντηρούν το κλίμα τρομοκρατίας, σπέρνουν εμφύλιο μεταξύ των στελεχών που παίζουν την κολοκυθιά στην σκιά του κοινωνικού αυτοματισμού -γιατί ΕΠ.ΟΠ. και όχι ΕΜΘ και πάει λέγοντας.
Ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ Σπύρος Πρεβαινάς αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο onalert.gr ότι η Τρόικα απαιτεί την απόλυση 4000 ΕΠ.ΟΠ., θέτοντας εκβιαστικό δίλημμα: “αν δεν κόψετε μισθούς και συντάξεις, θα πρέπει να απολύσετε 4000 ΕΠ.ΟΠ.», υποχρεώνοντας το ΓΕΕΘΑ σε επίσημη διάψευση.
Οι συγκαλυμμένες απολύσεις θα έρθουν μέσω της μη μονιμοποίησης που θα δικαιολογηθούν από την αποτυχία στις γραπτές εξετάσεις, τις όποιες ποινές, την έκθεση των διοικητών, επιρρίπτοντας την ευθύνη της πολιτικής απόφασης περιορισμού του προσωπικού, στον κάθε ΕΠ.ΟΠ!
 
Η ανησυχία είναι εύλογη και απαιτούνται απαντήσεις από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία”. 






onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com