Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

"Ξεσαλώνουν" οι μειονοτικοί στην Θράκη – Έτοιμοι για αντάρτικο κατά των νόμιμων ιμάμηδων !!!




Νόμιζα ότι το Ραμαζάνι, περίοδος νηστείας και προσευχής για τους μουσουλμάνους, είναι η ιδανική περίοδος για να κοπούν οι κακές συνήθειες... Και δεν αναφέρομαι στη δίαιτα, αλλά στις αμαρτωλές πράξεις. Τα λέω όλα αυτά επειδή πληροφορούμαι ότι τον Αύγουστο οι ψευδομουφτήδες και οι μειονοτικοί βουλευτές της Θράκης ξεσάλωσαν επιχειρώντας να ακυρώσουν στην πράξη την εφαρμογή του νόμου για την πρόσληψη ιμάμηδων στα σχολεία της Θράκης. 

Εξηγούμαι: οι σκοτεινές συναθροίσεις όπου ακούγονταν πύρινοι λόγοι εναντίον του νόμου, οι εκτοξεύσεις απειλών στα Ιφτάρ (δείπνα του Ραμαζανιού) και ο ψυχολογικός πόλεμος εναντίον όσων τόλμησαν να κάνουν αίτηση για την κάλυψη 70 θέσεων, έδωσαν και πήραν. Πηγή μου μεταφέρει ότι οι καλοθελητές ήθελαν επί της ουσίας να επαναλάβουν το σενάριο του 2007, όταν ο αντίστοιχος νόμος ψηφίστηκε αλλά δεν εφαρμόστηκε. Εξού και δεν μου κάνει εντύπωση που έκαναν λόμπινγκ στα σπίτια και στα καταστήματα των αιτούντων προκειμένου να αποσύρουν τις αιτήσεις τους. Πρωτεργάτης και άτυπος επικεφαλής του αντάρτικου που στήθηκε μαθαίνω ότι ήταν ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε. Αλλά δεν ήταν μόνος του. 

Για να σας δώσω μια ιδέα, σε σχετικό δείπνο του Ραμαζανιού ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραχίμ Σερίφ άστραψε και βρόντηξε με φράσεις του τύπου «τα τεμένη σάς ανήκουν», ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ κάλεσε τους μειονοτικούς σε… ιερό πόλεμο εναντίον των ιμάμηδων που θα διοριστούν. Μαθαίνω ότι το έθεσε κάπως έτσι: «Δεν ξέρουμε τι θα γίνει το επόμενο διάστημα, αλλά αν στείλουν κάποιον στα τζαμιά σας, ξέρω πώς θα απαντήσουν οι ιμάμηδες σε συνεργασία με τους χωριανούς, δεν είναι ανάγκη να αναφερθώ σε αυτά». Σε άλλη ομιλία του αναρωτήθηκε αν οι μειονοτικοί θα υποδεχθούν τους διορισθέντες «με λουλούδια ή με κάτι άλλο»… 

Το κλου είναι άλλο και αφορά τις απειλές που εκτόξευσαν σε άλλη σχετική συνάντηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, καθώς και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν. Θυμίζω ότι για τα μάτια του τελευταίου, ο οποίος απειλούσε ότι θα καταψηφίσει τον νόμο για τους ιμάμηδες, λίγο έλειψε η σχετική ρύθμιση να αποσυρθεί. Ο Καραγιουσούφ, πάντως, πληροφορούμαι ότι δεσμεύθηκε πως όταν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση, θα αποσύρει τον νόμο για τους ιμάμηδες. Κατά τα λοιπά, κάλεσε τους παρευρισκομένους σε αντάρτικο εναντίον της επιλογής των ιμάμηδων από «άσχετα ιδρύματα» (το υπουργείο Παιδείας και τη μουφτεία). 

Οσο για τον Χατζηοσμάν, διαμήνυσε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί τον νόμο. Για να γίνει πιο κατανοητός, κάλεσε τους μειονοτικούς να μην αφήσουν τους ιεροδιδασκάλους που θα προσληφθούν να περάσουν καν από τα χωριά τους. Υποθέτω ότι εκφράζει την προσωπική του άποψη και όχι αυτήν του ΠΑΣΟΚ. 

Με αυτά και με εκείνα, το όλο σχέδιο στέφθηκε από αποτυχία, αφού ο νόμος εφαρμόστηκε. Για την ακρίβεια, χθες ανακοινώθηκαν τα ονόματα των ιμάμηδων που προσλήφθηκαν. Οπερ σημαίνει ότι μόλις ανοίξουν τα σχολεία, θα μπορούν να διδάξουν το Κοράνι στα θρανία της μειονότητας. Η όλη αναταραχή, πάντως, δεν είναι ανεξάρτητη από το γεγονός ότι όσοι έχουν συμφέροντα στη Θράκη - συμπεριλαμβανομένου του τουρκικού προξενείου - γνωρίζουν ότι με τους ιεροδιδασκάλους το ελληνικό κράτος αποκτά σώμα για την εκλογή των μουφτήδων. Εχω την εντύπωση ότι δεν τους αρέσει επειδή δεν μπορούν να το ελέγξουν... 

Στήλη Μικροπολιτικός, Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com