Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Σε τεντωμένο σχοινί η κυβέρνηση μετά τις εξελίξεις στην ΕΡΤ - Η τελική κίνηση Σαμαρά και το σενάριο των πρόωρων εκλογών.





Ξημερώνει για την τριτοκομματική κυβέρνηση ίσως η πιο κρίσιμη ημέρα ή για πολλοστή φορά η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ που αποφάσισε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, με εντολή Σαμαρά. 

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων για την κρατική ραδιοτηλεόραση και τη σφοδρότατη αντίσταση από τους εργαζομένους, το πολιτικό σκηνικό της χώρας τρίζει συθέμελα και πλέον η κυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή. 

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του είναι αμετακίνητος για την απόφασή του να κλείσει την ΕΡΤ και δεν πρόκειται να κάνει πίσω, όντας αποφασισμένος ακόμα και να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, εάν άρουν την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση οι άλλοι δύο εταίροι. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ

Μάλιστα, ήδη στο Μαξίμου κυκλοφορούν σενάρια πρόωρων εκλογών και υπάρχουν και στοιχεία στη διάθεσή τους που τους δείχνουν πάνω από το 30% σε περίπτωση εκλογών. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός σε μία τελευταία κίνηση εκτόνωσης της κρίσης, θα τηλεφωνήσει την Πέμπτη στους δύο πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να συζητήσουν και να προγραμματίσουν μία σύσκεψη πολιτικών αρχηγών. 

Η σύσκεψη αυτή δεν γνωρίζει κανείς εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί μιας και μπορεί και μέσω των τηλεφωνικών επαφών να προκύψει το αδιέξοδο, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα δρομολογηθούν ταχύτατα πολιτικές εξελίξεις. 

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ η κατάσταση είναι έκρυθμη στο εσωτερικό του, με τους περισσότερους βουλευτές να δηλώνουν και εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας πως είναι έξαλλοι με τη σκληρή στάση του Αντώνη Σαμαρά! 

Ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε στην ΚΟ πως δεν επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ τις εκλογές, αλλά δεν τις φοβάται κιόλας. Αυτό έγινε σαφές και μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, όπου μετά το τέλος της ζήτησε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αλλά υπό όρους όμως, όπως το να μένει ανοιχτή η ΕΡΤ και η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας της κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος επίσης ζήτησε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αλλά και εκείνος με προαπαιτούμενο μία ανοιχτή ΕΡΤ. 

Ωστόσο, σε άτυπη συνάντηση που είχε με τους βουλευτές του κόμματος ο κ. Κουβέλης θεωρεί πως ο πρωθυπουργός επιθυμεί να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, ενώ ξεκαθάρισε πως η ΔΗΜΑΡ δεν θα ψηφίσει το νόμο για την ΕΡΤ και ούτε θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση με την ραδιοτηλεόραση κλειστή. Μάλιστα, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να δήλωσε προς τους βουλευτές "άντε και καλό μας αγώνα". 

Οι τελικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ θα κριθούν ανάλογα με το πώς θα καταλήξει η τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ για τις πολιτικές εξελίξεις θα συνεδριάσει και η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΑΡ


newit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com