Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Θύελλα Αντιδράσεων για την Σύλληψη πρώην Πολέμαρχων του UÇK...


ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στη σύλληψη των διοικητών του πρώην Απελευθερωτικού Στρατού του Κόσσοβου.

Οι Αλβανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη σύλληψη των «πολέμαρχων» του Πρώην Απελευθερωτικού Στρατού του Κόσσοβου (UÇK) από την αποστολή των ευρωπαϊκών δυνάμεων ασφαλείας EULEX.


Διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις διοργάνωσαν διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα Πρίστινα. Στη διαδήλωση που διοργανώθηκε με τη συμμετοχή των μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων που πρόσκεινται στον UÇK και των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Πρίστινα, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα όπως «Ελευθερία στους Απελευθερωτές» και «Ποιος ξεκίνησε τον πόλεμο στο Κόσοβο».

Οι διαμαρτυρόμενοι ισχυρίστηκαν ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου ο Απελευθερωτικός Στρατός του Κοσόβου έδωσε έναν καθαρό αγώνα και ότι προώθησε τον αγώνα ελευθερίας των Αλβανών και για το λόγο αυτό οι πρώην διοικητές πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι.

Οι πέντε πρώην διοικητές του Πρώην Απελευθερωτικού Στρατού του Κόσσοβου, οι οποίοι συνελήφθηκαν από την Αστυνομική Αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κοσσυφοπέδιο, είχαν υποβληθεί από το Δικαστήριο της Πρίστινα σε κατ’ οίκον κράτηση για ένα μήνα με την κατηγορία ότι διέπραξαν εγκλήματα πολέμου.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς οι διοικητές έκαναν βασανιστήρια στα χρόνια μεταξύ 1998 με 1999 σε αμάχους στο κέντρο φυλάκισης του Απελευθερωτικού Στρατού του Κόσσοβου στο χωριό Λικόβκ που υπάγεται στο δήμο Σκεντεράι.

Τι άλλο χρειάζεται και πόσα χρόνια να περάσουν, για να γίνει αντιληπτό ότι συμφωνίες τύπου Βρυξελλών για το Κοσσυφοπέδιο 
είναι ανεδαφικές. Αλβανοί και Σέρβοι θα είναι πάντα ξένοι και μόνο καθαρές λύσεις θα εδραιώσουν τις συνθήκες ασφάλειας στην περιοχή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com