Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΙ ΚΑΤA ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΩΝ "Σκοτώνονται" στα ερείπια του ΠΑΣΟΚ...(ΔΙΑΛΟΓΟΣ).


Να παραιτηθεί και από τη θέση του ευρωβουλευτή και να μη μείνει μόνο στην αποχώρησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, καλεί η Ιπποκράτους τον Κρίτωνα Αρσένη, μέσω ανεπίσημου σχολίου της.


«Εφόσον ο κ. Αρσένης νοιώθει ότι ανήκει στην κοινωνία των πολιτών η ολοκληρωμένη και έντιμη κίνηση θα ήταν η παραίτηση από το αξίωμα του Ευρωβουλευτή και όλα όσα αυτό συνεπάγεται» σημειώνεται χαρακτηριστικά, ενώ με πολύ δεικτικό τρόπο επισημαίνεται ότι οι ευρωβουλευτές εκλέγονται με κομμαιτκές λίστες.
«Για τους μη γνωρίζοντες, ο κ. Κρίτων Αρσένης ανεδείχθη ως Ευρωβουλευτής το 2009 επειδή είχε ενταχθεί στη λίστα του ΠΑΣΟΚ και έκτοτε εκπροσωπεί τον εαυτό του στο Ευρωκοινοβούλιο, με πρωτοβουλίες για τις οποίες ενημερώνει το ΠΑΣΟΚ μέσω δελτίων τύπου» είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του σχολίου της Ιπποκράτους.
Ο 35χρονος Ευρωβουλευτής είχε προκαλέσει αίσθηση με την πρωτοβουλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προστασία των δελφινιών. Συγκεκριμένα, είχε ζητήσει να σταματήσουν οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα γιατί θα ενοχλούνται τα δελφίνια και οι φάλαινες.
Από την πλευρά του ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κινήματος, Γιάννης Μανιάτης, είχε σχολιάσει επικριτικά: «Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Κρίτων Αρσένης να είναι σίγουρος ότι τα θαλάσσια κήτη του Ιονίου κινδυνεύουν λιγότερο από τις σεισμικές έρευνες, απ´ ό,τι κινδυνεύουν οι κάτοικοι αυτής της χώρας από ορισμένες πρωτοβουλίες Ελλήνων ευρωβουλευτών».
Να σημειωθεί ότι ο κ. Αρσένης, ο οποίος εδώ και καιρό ήταν σε απόσταση από το ΠΑΣΟΚ, επικαλείται στην επιστολή παραίτησής του την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ και την πλήρη πολιτική απόκλιση από το Κϊνημα.

Τον κ. Αρσένη αποδοκίμασαν όμως και στελέχη του ΠΑΣΟΚ με αναρτήσεις στο twitter. Ο γραμματέας του κόμματος Νικος Ανδρουλάκης έγραψε ότι «η ιδεολογικοποίηση του θράσους θέλει ταλέντο. Οποιος διορίστηκε ευρωβουλευτής και θέλει να αποχωρήσει οφείλει να παραδώσει την έδρα του».
Ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος απέδωσε στον βουλευτή οικονομικά κίνητρα για την μη παράδοση της έδρας: «Διαφωνεί κ φεύγει απο το ΠΑΣΟΚ ο διορισμένος κ Αρσένης αλλα δν παραιτείται... ειναι παρά πολλα τα λεφτα Κριτωνα! Τζάμπα μαγκιές!».
Από την πλευρά του ο βουλευτής Πάρις Κουκουλόπουλος δεν έμεινε μόνο στον κ. Αρσένη, αλλά ειτέθηκε και στον Γιάννη Ραγκούση για τα όσα είπε σε βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ. Έγραψε χαρακτηριστικά: «Τη μια ο Ραγκουσης την αλλη ο Κριτων....τι τραβαμε Θεε μου με ολους τους διορισμενους!!!»
Χθες ο πρώην πανύσχυρος υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου ο Γ.Ραγκούσης μετέτρεψε την κατάθεσή του σε πολιτική καταγγελία κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου λέγοντας μεταξύ άλλων ότι την ώρα «που τσακίζαμε τους μισθούς του κοσμάκη και τους οδηγούσαμε να ψάχνουν στα σκουπίδια» αυτός έκρυβε την λίστα Λαγκάρντ και κορύφωσε την επίθεσή του λέγοντας: «Είναι μεγάλη προσβολή για την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης ο σημερινός της Αρχηγός και πρώην Υπουργός Οικονομικών, όταν επέβαλε μέτρα αυστηρής λιτότητας στον ελληνικό λαό να λέει είχα λίστα μεγαλοκαταθετών και δεν την αξιοποίησα. Είναι απερίγραπτη, τεράστια, κολοσσιαία ιστορική πολιτική ευθύνη». Από την άλλη ο κ. Ρήγας τον αποκάλεσε ειρωνικά ως ο «κ. αποτελεσματικότητα»ενώ του απέδωσε «εμπάθεια και «πολιτικό μίσος».
Ο διάλογός τους είναι χαρακτηριστικός:

Γιάννης Ραγκούσης: Αυτό το θεωρώ πολιτικά απαράδεκτο και τεράστιο θέμα. Τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο! Βέβαια! Διότι, κύριε Ρήγα, έπρεπε να έρθει στο Υπουργικό Συμβούλιο όταν τσακίζαμε τους μισθούς του κοσμάκη και να μας πει το εξής: «Έχω πρόβλημα. Έχω αυτή τη λίστα. Είναι εκεί μέσα αυτοί οι δύο χιλιάδες μεγαλοεπιχειρηματίες. Δεν μπορώ για δέκα λόγους. Τι να κάνω;»
Να του πούμε, λοιπόν «ναι, Υπουργέ, συμφωνούμε, μην κάνεις τίποτα» ή να του πούμε αυτό που θα του λέγαμε «άλλαξε το νόμο και προχώρα σε φορολογικούς ελέγχους». Διότι δεν μπορεί να οδηγούμε τον κόσμο να μαζεύει σκουπίδια από τους κάδους και να έχουμε λίστα Λαγκάρντ στα χέρια μας και να λέμε «δεν την αξιοποιώ». Σας παρακαλώ! Θέλετε πολιτική συζήτηση, μου λέτε μια σειρά από ερωτήσεις και στο τέλος…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Κύριε Ραγκούση, προσχωρείτε…
Γιάννης Ραγκούσης: Δεν προσχωρώ πουθενά γιατί παραδεχθήκατε ότι δεν έκανε έλεγχο ο κ. Βενιζέλος. Αυτό που σας λέω και εγώ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Ο κ. Βενιζέλος δεν είναι ο Υπουργός που θα κάνει έλεγχο. Ο κ. Βενιζέλος θεωρούσε ότι το ΣΔΟΕ κάνει έλεγχο.
Γιάννης Ραγκούσης: Αυτή είναι η γνώμη σας, κύριε Ρήγα. Για μένα είναι μεγάλη προσβολή για τη δημοκρατική παράταξη…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Όχι, δεν είναι η γνώμη μου. Είναι η διαστρέβλωση της αλήθειας που κάνετε εσείς, κύριε Ραγκούση.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Σας παρακαλώ πολύ!
Γιάννης Ραγκούσης: Είναι μεγάλη προσβολή για την ιστορία της δημοκρατικής παράταξης ο σημερινός της Αρχηγός και πρώην Υπουργός Οικονομικών, όταν επέβαλε μέτρα αυστηρής λιτότητας στον ελληνικό λαό να λέει είχα λίστα μεγαλοκαταθετών και δεν την αξιοποίησα. Είναι απερίγραπτη, τεράστια, κολοσσιαία ιστορική πολιτική ευθύνη.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Ακούστε, κύριε Ραγκούση. Ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών και ο Αρχηγός της παράταξης…
Γιάννης Ραγκούσης: Και ο σημερινός δεν κάνει τίποτα. Δεν κάνει τίποτα και ο σημερινός Πρωθυπουργός.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Ναι, ναι, εσείς είσαστε ο κ. «αποτελεσματικότητα», ο οποίος έκανε τα πάντα!
Γιάννης Ραγκούσης: Τώρα προβαίνετε σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και λυπάμαι πάρα πολύ…
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Σας παρακαλώ πολύ!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Αφήστε γιατί…
Γιάννης Ραγκούσης: Κύριε Ρήγα, λυπάμαι πάρα πολύ…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Η προκλητικότητα ξεπερνάει κάθε όριο.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Κύριε Ραγκούση, σας παρακαλώ!
Γιάννης Ραγκούσης: Προβαίνετε σε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Κάποια σεμνότητα δεν βλάπτει.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Κύριε μάρτυρα, ηρεμήστε.
Γιάννης Ραγκούσης: Γίνεστε προσβλητικός προσωπικά, κύριε Ρήγα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Όταν προσβάλλετε με αυτόν τον τρόπο…
Γιάννης Ραγκούσης: Δεν προσβάλλω, λέω τη δική μου άποψη.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Σας παρακαλώ και τους δυο να σταματήσετε.
Γιάννης Ραγκούσης:  Δέκα ερωτήσεις, κύριε Ρήγα, για να παραδεχθείτε στην ενδέκατη ότι δεν είχε κάνει έλεγχο.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Κύριε Ραγκούση, οι πολιτικές σας αντιπαραθέσεις έξω. Παρακαλώ, κύριε Ρήγα, να κάνετε την ερώτησή σας και μόνο την ερώτησή σας.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Δεν έχω να κάνω καμία ερώτηση. Ο κ. Ραγκούσης είναι εμπαθέστατος, προκλητικότατος και θα έλεγα ότι δίνει ένα πολιτικό σόου.
Γιάννης Ραγκούσης: Λυπάμαι πάρα πολύ! Λυπάμαι πάρα πολύ. Καλύτερα για εσάς, κύριε Ρήγα. Λυπάμαι πάρα πολύ!
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Κύριε Ραγκούση, δεν έχετε το λόγο. Τα πολιτικά σας να τα βγάλετε αλλού, όχι εδώ στην Επιτροπή.
Γιάννης Ραγκούσης: Κύριε Πρόεδρε, ο κ. Ρήγας είπε και έχει καταγραφεί στα Πρακτικά ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έκανε έλεγχο. Μου διατύπωσε ένα σωρό πολιτικά ερωτήματα έχοντας πει δέκα φορές πριν ότι έκανε έλεγχο.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Τι θέλετε να μας πείτε; Εδώ μας είπατε ότι φταίει ο Καραμανλής του ’74.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Είπα ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν κάνει έλεγχο.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ (Προεδρεύων της Επιτροπής): Κυρία Κωνσταντοπούλου, παρακαλώ να κάνετε ερωτήσεις, επειδή έχετε παρακολουθήσει τη συνεδρίαση από την αρχή…
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com