Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Τίτλοι τέλους για το Β΄ΣΣ (ΒΕΡΟΙΑ)...



Τριακόσιες οικογένειες αξιωματικών φεύγουν από τη Βέροια και ακόμη δεν εστάλη στον πρωθυπουργό το κείμενο της σύσκεψης στην περιφερειακή ενότητα!

Οι τίτλοι τέλους για το Β΄ΣΣ έπεσαν οριστικά χθες το απόγευμα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, όπου... παρά την τεκμηριωμένη πρόταση του βουλευτή κ. Λάζαρου Τσαβδαρίδη, για την αναγκαιότητα της παραμονής του, η απόφαση που πήρε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος, συνεπικουρούμενος από τον Α/ΓΕΕΘΑ, ήταν η ίδια με τον αρχικό σχεδιασμό, δηλαδή την κατάργηση του Β΄ΣΣ που φέρει το όνομα του Βασιλέως Φιλίππου του Β΄. Έτσι 50 χρόνια μετά την εγκατάσταση του στη Βέροια και εκατό χρόνια μετά την ίδρυση του, το Β΄ΣΣ με τους πάνω από 15.000 ηρωικώς πεσόντες αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες, στα πεδία των μαχών, κλείνει πλέον. Το Στρατηγείο του, το οποίο ηγήθηκαν μεγάλες μορφές ηγητόρων, από τον διάδοχο Κωνσταντίνο, μέχρι τον Στρατηγό Βαγγέλη Φλωράκη, θα μαραζώσει.

Τι σημαίνει πρακτικά για τη Βέροια το κλείσιμό του; Τριακόσιες οικογένειες θα πάρουν τον δρόμο της μετάθεσης σε στρατιωτικές μονάδες όλης της χώρας, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, οικονομικά και ψυχολογικά. Τριακόσιες οικογένειες αξιωματικών και μονίμων στελεχών, που οι περισσότεροι, είτε κατάγονται από την Ημαθία, είτε έχουν αγοράσει σπίτια και μένουν μόνιμα εδώ. Κενό γράμμα κυριολεκτικά έμεινε και η επιστολή που συντάχθηκε στη σύσκεψη της 30ης Απριλίου στα γραφεία του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδη, αφού ακόμη δεν... εστάλη στον πρωθυπουργό! Όπως πληροφορηθήκαμε θα φύγει σήμερα το πρωί, επειδή δεν είχε υπογραφεί από το σύνολο των δημοτικών και περιφερειακών ταγών, γεγονός όμως που θα μπορούσε να γίνει αφού στέλνονταν την ίδια μέρα της σύσκεψης, ένα μήνα πριν δηλαδή.

Μόνο με θαύμα θα ανατραπεί από εδώ και πέρα η απόφαση των κ. Παναγιωτόπουλου και Κωσταράκου, στο ΚΥΣΕΑ που συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 29 Μαΐου το μεσημέρι. Η σημερινή αποφράδα ημέρα για τη Ρωμιοσύνη, θα είναι και αποφράς για την Ημαθία και τη Βέροια φυσικά.

(laos-epea.gr – ΘΟΔΩΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ)-starataligia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com