Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Πόλεμος των blogs.

Τα blogs υποτίθεται ότι είναι η «δημοσιογραφία των πολιτών». Εκεί όπου μπορεί ο καθένας να καταθέσει την άποψή του, το σχόλιό του ή και το ρεπορτάζ του ακόμη. Τα φτιάχνεις μόνος σου, τα διαχειρίζεσαι μόνος σου, μόνος σου εισπράττεις δάφνες ή μούντζες. Καμιά φορά, ωστόσο, φαίνεται πως εισπράττεις και... χορηγίες.




Βλέπε, για παράδειγμα, την υπόθεση του blog press.gr, που απασχόλησε τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος πριν από 5 χρόνια ακριβώς. Για τα δημοσιεύματά του είχαν ώς τότε κατατεθεί τόσο στην Ασφάλεια όσο και στην Εισαγγελία Αθηνών 148 μηνύσεις. Μία εξ αυτών, εκείνη του δημοσιογράφου Βασίλη Χιώτη που κατήγγειλε εκβιασμό, άναψε το φιτίλι. Κινήθηκε η εισαγγελία, ήρθη το απόρρητο, βρέθηκε ως διαχειριστής του blog ο Ανδρέας Καψαμπέλης. Ο Ανδρέας Καψαμπέλης δήλωσε blogger και όχι κακοποιός, έκανε λόγο για «δήθεν εκβιασμούς» και η υπόθεση πήρε το δρόμο της. Εκείνη την εποχή είχαν ειπωθεί διάφορα για συνδιαχειριστές του press.gr (οι φήμες έκαναν λόγο για μια παρέα τεσσάρων ατόμων), τελικά όμως δεν εμφανίστηκαν άλλα ονόματα. Μόνο ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης είχε παραδεχθεί ότι έγραφε κάποια σχόλια.
Το όνομα του τελευταίου εμφανίζεται εκ νέου τις τελευταίες ημέρες σε έναν ανελέητο πόλεμο δημοσιευμάτων ανάμεσα στην εφημερίδα «Espresso», το blog fimotro και την ενημερωτική ιστοσελίδα iefimerida που ανήκει στο δημοσιογράφο Χρήστο Ράπτη. Μέσα στον ορυμαγδό, ακούμε για εταιρείες στοιχημάτων, για βίλες αξίας 1.000.000 ευρώ, για αστυνομικούς που φυλάνε λάθος ανθρώπους, για εκβιασμό προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου με απαίτηση «χορηγίας» 4.000 ευρώ μηνιαίως. Τόσο σοβαρό είναι μάλιστα το θέμα, ώστε ο κ. Κεδίκογλου δήλωσε ότι όντως εκβιάστηκε, επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ της iefimerida. Μένει τώρα να δούμε αν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα απασχολήσει και τη Δικαιοσύνη, ακολουθώντας το παράδειγμα του κ. Χιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com