Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Αλλαγή ονόματος και συμβόλου στη Νέα Δημοκρατία...



Ο βιασμός της ιστορίας και μιας ιστορικής παράταξης προ των πυλών; 
Γράφονται και λέγονται πολλά, δεξιά κι αριστερά, για σκέψεις που έχουν περεισφρήσει στο μυαλό του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά για αλλαγή του ονόματος και του συμβόλου του κόμματος. Αυτοί μάλιστα που διακινούν....
τούτα τα σενάρια εμφανίζουν τον κ. Σαμαρά έτοιμο να ηγηθεί μίας πρωτοβουλίας ακόμη και για την δημιουργία ενός νέου κόμματος...

Ειλικρινά δεν ξέρουμε αν αυτά τα σενάρια αντικατοπτρίζουν τις σκέψεις του κ. Σαμαρά. Αυτό όμως που ξέρουμε και το λέμε μετά βεβαιότητας είναι ότι η Νέα Δημοκρατία, μία ιστορική παράταξη που ίδρυσε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν έχει δώσει καμία εξουσιοδότηση και καμία λευκή επιταγή σε κανέναν Πρόεδρο και πολιτικό πρόσωπο για να βάλει "τελεία" στην μακρόχρονη πορεία μίας ιστορικής παράταξης.
Ο κ. Σαμαράς εκλέχτηκε το 2009 στη θέση του Προέδρου της ΝΔ, όχι για να αλλάξει τον χαρακτήρα της παράταξης διαγράφοντας σύμβολα και ονόματα. Ανέλαβε την θέση αυτή για να ενδυναμώσει την ιστορική παρακαταθήκη που του εμπιστεύτηκαν οι δεκάδες χιλιάδες Νεοδημοκράτες που τον ψήφισαν. Μία κατάργηση του συμβόλου και του ονόματος της Νέας Δημοκρατίας θα ισοδυναμούσε με "ΒΙΑΣΜΟ" της ιστορίας της και της διαδρομής της.
Παρά τους σχεδιασμούς του κ. Σαμαρά και του επιτελείου του, η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει ένα βαθύτατα Καραμανλικό κόμμα με σημείο αναφοράς τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή. Γι' αυτό και- όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το NEWSBOMB- ο Κώστας Καραμανλής δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει μία τέτοια εξέλιξη που μερικοί "ορέγονται" να κάνουν πραγματικότητα στο προσεχές συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας τον προσεχή Ιούνη.
Μήπως ήρθε η ώρα για τον κ. Σαμαρά και το επιτελείο του να ξεκαθαρίσουν στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας ότι τέτοιες φήμες και σενάρια ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας; Γιατί όσο διατηρούνται, τόσο θίγουν τους Νεοδημοκράτες και αφήνουν έκθετο τον Πρόεδρο της ΝΔ.



dimotikosafari

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com