Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Θα χρειαστούν νεα μέτρα το 2015 - 2016 - Τρόικα: Αφαιρέστε 600 εκατ. από τις αποκρατικοποιήσεις...





Στην έκθεση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι απ' όταν ανέλαβε η κυβέρνηση συνασπισμού το 2012, η Αθήνα έθεσε σε εφαρμογή τα νέα μέτρα λιτότητας που ζήτησαν οι πιστωτές της και κατάφερε να ξεπεράσει τους δημοσιονομικούς στόχους του 2012. 

Το ίδιο ισχύει και για τους στόχους του 2013 και του 2014. Όπως αναφέρεται ο προϋπολογισμός θα είναι ισοσκελισμένος εξαιρουμένων των πληρωμών τόκων το 2013 και πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 1,5% του ΑΕΠ το 2014.

Ωστόσο, για να μπορέσει η Ελλάδα να πιάσει τους στόχους του 2015 και του 2016 πρέπει να βρει τρόπους να μειώσει τις δαπάνες και να αφού προβλέπεται πρωτογενές πλέονασμα 3% του ΑΕΠ και 4,5% του ΑΕΠ αντίστοιχα.

Η Αθήνα θα χρειαστεί νέα δημοσιονομικά μέτρα, ισοδύναμα με το 1,8% του ΑΕΠ το 2015 και το 2,2% του ΑΕΠ το 2016 για να ανταποκριθεί σε αυτές τις δεσμεύσεις, σύμφωνα με την Κομισιόν. 

"Κούρεμα" στα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις

Η πρόοδος της Ελλάδας στις ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι ικανοποιητική αλλά οι προοπτικές για το χρέος διατηρούνται οι ίδιες καθώς επιταχύνονται οι περικοπές, αναφέρει η τρόικα σε προσχέδιο έκθεσης που δημοσιεύει το Reuters.

Σύμφωνα με το capital.gr στο προσχέδιο ο στόχος για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις το 2013 μειώθηκε στα 2 δισ. ευρώ από 2,6 δισ. ευρώ.

Επίσης, γίνεται η πρόβλεψη πως η πλήρης επιστροφή στις αγορές θα πάρει χρόνια αφού ολοκληρωθεί το πρόγραμμα χρηματοδότησης στο τέλος του 2014.newit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com