Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Έβαλαν στο σημάδι τους Αστυνομικούς με τις καραμπίνες ...Τσιμουδιά απο τα κόμματα !!!




Ούτε βέβαια οι ''ευαίσθητοι ''βουλευτές δημοκρατικών κομμάτων αλλά ούτε ο Υπουργός της Δικαιοσύνης που κόπτεται για το λαθρονομοσχέδιο πήγε να επισκεφτεί τους τραυματίες ...Βλέπεις οι Αστυνομικοί είναι αναλώσιμοι  !
Οκτώ αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια τραυματίστηκαν την Κυριακή κατά τη διάρκεια νέων επεισοδίων για τα μεταλλεία χρυσού στη θέση Καρατζά Χαλκιδικής

Σύμφωνα με την αστυνομία, τέσσερις άνδρες της φέρουν τραύματα από σκάγια, ένας μάλιστα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Κάτοικοι της ''βορειοανατολικής Χαλκιδικής μόνο ;'' συγκεντρώθηκαν στην περιοχή το πρωί της Κυριακής ζητώντας να σταματήσουν οι εργασίες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» τις οποίες χαρακτήρισαν «παράνομες».

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, Τόλης Παπαγεωργίου, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε εν όψει της συνάντησης τους με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να καταγγείλουν ως «παράνομες» τις εργασίες της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός.

Στη συνάντηση είναι προγραμματισμένο να είναι παρόντες οι επικεφαλής των Αστυνομικών Διευθύνσεων Χαλκιδικής και Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και οι προϊστάμενοι δασαρχείου και πολεοδομίας.

Στην περιοχή ήταν συγκεντρωμένες μονάδες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, η συμπλοκή ξεκίνησε όταν οι μονάδες των ΜΑΤ άρχισαν να κινούνται μέσα στο βουνό για να πλαγιοκοπήσουν τους διαδηλωτές, οι οποίοι επιχείρησαν να σταματήσουν τις εργασίες.

Στη συνέχεια, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων.

Στη διάρκεια των συμπλοκών προσήχθησαν τρεις γυναίκες, ενώ οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Πολυγύρου Γιώργο Ρέμελη, τρεις αστυνομικοί και μία διαδηλώτρια έφεραν εκδορές και αποχώρησαν από το νοσοκομείο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Αργότερα υπήρξε νέα ενημέρωση από την αστυνομία, ότι στους επτά από τους οκτώ τραυματισθέντες αστυνομικούς παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έλαβαν εξιτήριο, ενώ ένας διεκομίσθη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Δένδιας: «Πρόκληση εναντίον του Κράτους Δικαίου οι πυροβολισμοί»

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας δήλωσε σχετικά με τους τραυματισμούς αστυνομικών σήμερα στη Χαλκιδική:

«Οι πυροβολισμοί εναντίον αστυνομικών στη Χαλκιδική συνιστούν μέγιστη πρόκληση εναντίον του Κράτους Δικαίου στη χώρα μας. Είναι ευνόητο ότι σε μία δημοκρατική χώρα οποιοσδήποτε έχει δικαίωμα στη διαμαρτυρία. 
 
Αλλά είναι ευνόητο επίσης ότι οποιοδήποτε αίτημα εκδικάζεται από τις αρμόδιες δικαστικές ή άλλες εντεταλμένες αρχές και δεν μπορούν να επιβάλλουν το δικό τους "δίκαιο" κουκουλοφόροι με κυνηγετικά όπλα και μολότοφ. Καλούμε όλα τα κόμματα και όλους τους φορείς να καταδικάσουν τη νέα προκλητική ενέργεια εναντίον της ευνομίας στη χώρα μας, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. 
 
Μισόλογα συνδυαζόμενα με συμμετοχή σε εκδηλώσεις στήριξης δεν χωράνε. Επιτέλους, ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία, την έννομη τάξη και το Σύνταγμα». veterano.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com