Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Προσκύνησε και η “βασίλισσα” - Ο Ολυμπιακός ξανά Πρωταθλητής Ευρώπης!!!!


Το ξεκίνημα του τελικού ήταν το χειρότερο δυνατό για τον Ολυμπιακό. Με τον Σπανούλη βραχυκυκλωμένο και την Ρεάλ να έχει 5/6 τρίποντα ο κίνδυνος να τελειώσει νωρίς το ματς ήταν ορατός. Οι "ερυθρόλευκοι" βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμα και με 17 πόντους (27-10) με τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου.
Ο Ολυμπιακός του δευτέρου δεκαλέπτου βέβαια ήταν μια άλλη ομάδα και αυτό του έδωσε το δικαίωμα να επιστρέψει. Το δίδυμο των Άντιτς - Χάινς έφερε τη σκληράδα που είχε ανάγκη η ελληνική ομάδα, ο Σλούκας με τον Κατσίβελη δούλεψαν για τον Σπανούλη και ο Περπέρογλου έβαλε τα ελεύθερα σουτ. Από το off balance τρίποντο του Άντιτς στην εκπνοή επίθεσης μέχρι τη βολή του Πρίντεζη στο 18:25 ο Ολυμπιακός είχε πετύχει ό,τι δεν είχε καταφέρει στο προηγούμενο διάστημα. Εκτός του ότι κάλυψε διαφορά 14 πόντων (34-37) κατόρθωσε να βγάλει από τις ράγες τη Ρεάλ να την οδηγήσει σε λάθη και να επιβάλει αυτός το ελεγχόμενα γρήγορο τέμπο που τον βόλευε σαφέστα.

Έχοντας επιστρέψει ολοκληρωτικά ήταν πολύ πιο εύκολο να στριμώξει τη Ρεάλ στα σχοινιά. Τα τρία διαδοχικά τρίποντα του Σπανούλη (οι πρώτοι πόντοι του στο παιχνίδι) έκαναν τη δουλειά και οι "ερυθρόλευκοι" προσπέρασαν 45-43, βάζοντας τη Ρεάλ σε θέση προβληματισμού, όμως το 52-46 αποδείχθηκε εύθραστο, αφού γρήγορα η "βασίλισσα" μάζεψε τη διαφορά και προσπέρασε 55-56 (τρίποντο Ρούντι), αλλά έκτοτε το παιχνίδι είχε έναν και μόνο πρωταγωνιστή.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε διάθεση να... δωρίσει το στέμμα του, αλλά ούτε καν άφησε τη Ρεάλ να το διεκδικήσει. Η τρομαγμένη Ρεάλ ήταν αδύνατο ν' αντιδράσει. Το 61-61 του 30' έγινε 70-62 από ακόμη ένα τρίποντο του Σπανούλη, ο Περπέρογλου απάντησε σε αυτό του Κάρολ και στα τελευταία έξι λεπτά γράφηκε άλλη μια ερυθρόλευκη ραψωδία. Διασπάστηκε τέλεια κάθε προσπάθεια των Μαδριλένων να πιέσουν στα 3/4 του γηπέδου, ο Σερμαντίνι πέτυχε γκολ - φάουλ (78-70), ο Παπανικολάου κάρφωσε στον αιφνιδιασμό (85-71) και ο Σπανούλης με το τρίποντο από τα 9 μέτρα έβαλε την τελευταία πινελιά. 

Οι πρωταθλητές Ευρώπης πέτυχαν 90 πόντους σε 30 λεπτά και φιλοδώρησαν με 100αρα την "βασίλισσα" σε ένα απίστευτο βράδυ για το ελληνικό μπάσκετ.Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης που σημείωσε 22 πόντους όλους στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Έισι Λο που ψηφίστηκε mvp του τελικού είχε 20.

Ο Ρούντι Φερνάντεθ για την Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια μετά από 18 χρόνια τελείωσε το ματς με 21 πόντους, ενώ ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είχε 17, με τον Σέρχιο Γιουλ να προσθετει 14.

Ο Ολυμπιακός  μπήκε σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ ομάδων που έχουν υπερασπιστεί τον τίτλο τους, μαζί με την Ολίμπια Μιλάνο (1987, 1988), τη Γιουγκοπλάστικα (1989, 1990, 1991) και τη Μακάμπι (2004, 2005). 

Η κούπα της Ευρωλίγκας έμεινε για τρίτη σερί χρονιά στην Ελλάδα, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κατακτά την κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Παράλληλα ο Σπανούλης αναδείχθηκε mvp του final-4 κάτι που έχει γίνει και στα προηγούμενα δύο που έχει αγωνιστεί (και έχει κατακτήσει) σε ένα μοναδικό επίτευγμα.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 12, Λο 20(1), Άντιτς 10(1), Σπανούλης 22(5), Περπέρογλου 10(2), Σερμαντίνι 3, Σλούκας 11, Πάουελ 2, Πρίντεζης 5, Παπανικολάου 5, Κατσίβελης.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ, Ρούντι Φερνάντεθ 21(3), Σουάρεθ 5, Ρέγιες 4, Μίροτιτς 7(1), Ροντρίγκεθ 17, Μπέγκιτς 6, Κάρολ 5(1), Γιουλ 14(4), Σλότερ 9.newit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com