Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ομπάμα : "Ένας διαρκής πόλεμος κατά της τρομοκρατίας είναι από την αρχή χαμένος"






Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε σήμερα ότι ένας διαρκής πόλεμος κατά της "τρομοκρατίας" θα "ήταν χαμένος εκ των προτέρων" τη απουσία μιας στρατηγικής για την αντιμετώπιση των βαθύτερων αιτίων του εξτρεμισμού.
"Δεν μπορούμε να προσφεύγουμε στη στρατιωτική ισχύ όπου έχει τις ρίζες της μια ριζοσπαστική ιδεολογία. Τη απουσία μιας στρατηγικής που θα απομείωνε τον εξτρεμισμό στην πηγή του, ένας διαρκής πόλεμος--με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καταδρομέων, και την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων--θα ήταν εκ των προτέρων χαμένος και θα άλλαζε το πρόσωπο της χώρας μας", διαβεβαίωσε ο Ομπάμα στην ομιλία του σχετικά με την επανασχεδίαση της αντιτρομοκρατικής στρατηγικής της χώρας.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποστηρίζει μια νέα πολιτική των ΗΠΑ που θα περιορίζει τη χρήση εξοπλισμένων μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών μόνο σε περίπτωση που Αμερικανοί πολίτες αντιμετωπίζουν μια "επικείμενη" απειλή, δήλωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης.
Η πολιτική του Ομπάμα θα καταστήσει σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες σέβονται την κυριαρχία των άλλων εθνών και προτιμούν να συλλαμβάνουν και να κρατούν τους εξτρεμιστές, όταν είναι δυνατόν.
"Η Αμερική δεν χρησιμοποιεί τις επιθέσεις μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών αεροσκαφών όταν έχουμε την ικανότητα να συλλάβουμε μεμονωμένους τρομοκράτες. Προτιμούμε να κρατούμε, να ανακρίνουμε και να παραπέμπουμε στη δικαιοσύνη τους τρομοκράτες", δήλωσε στους δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης πριν από την ομιλία του Ομπάμα.
Ο Ομπάμα θα επαναλάβει επίσης την έκκλησή του για το κλείσιμο της αμερικανικής φυλακής του Κόλπου του Γκουαντάναμο, και θα άρει το μνημόνιο για την μεταφορά των κρατουμένων του Γκουαντάναμο στην Υεμένη, σημείωσαν οι αξιωματούχοι αυτοί.onalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com