Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Παιδικοί Σταθμοί μέσω ΕΣΠΑ 2013 – Τον Ιούνιο οι αιτήσεις....



Και για το έτος 2013 – 2014 εχει διασφαλιστεί η υλοποίηση του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ όπου οι παιδικοί σταθμοί επιδοτούνται απο το ΕΣΠΑ για την φιλοξενία βρεφών και νηπίων μετα από τις σχετικές αιτήσεις που θα υποβάλουν οι δικαιούχες μητέρες.


Με απόφαση του το Ελεγκτικό Συνέδριο άναψε το πράσινο φως για την υπογραφή των συμβάσεων με όλους τους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς που μετέχουν στο πρόγραμμα παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ , και τα 60.000 παιδιά προσχολικής αγωγής που καλύπτονταν από το πρόγραμμα παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», συνέχισαν κανονικά να φιλοξενούνται .
Στη συνέχεια το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και η ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) που είχε αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος, μπροστά στον κίνδυνο να ματαιωθεί το πρόγραμμα, προσέφυγαν στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητώντας την ακύρωση της πρωτόδικης απόφαση του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η Ολομέλεια αποφάσισε θετικά, υπέρ της εγκυρότητας του προγράμματος.
Τον Ιούνιο αναμένεται να εκδοθεί η νέα προκήρυξη για το πρόγραμμα παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2013 – 2014 όπου οι μητέρες που θα πληρούν τα κριτήρια θα λάβουν επιδότηση για την φιλοξενία των παιδιών τους το έτος 2013 – 2014 στους επιλεγμένους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα .
Περισσότερες πληροφορίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com