Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Πάτρα: 57χρονος βλέπει ξανά χάρη σε πρωτοποριακή επέμβαση!!!



Χαμογελάει ξανά ο Γιώργος Σακκάς από την Πάτρα, ο οποίος ξαναβρήκε το φως του χάρη σε μια πρωτοποριακή επέμβαση!
Ο άντρας, που ζούσε στο σκοτάδι για περισσότερο από δέκα χρόνια, υποβλήθηκε σε... μεταμόσχευση οφθαλμικών βλαστικών κυττάρων με τα βλαστοκύτταρα της ίδιας του της αδερφής και έτσι σώθηκε.

«Για περισσότερο από δέκα χρόνια προσπαθούσα να βρω το φως μου. Είχα υποβληθεί σε αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις στο πτερύγιο του δεξιού οφθαλμού, αλλά κάθε φορά η νόσος υποτροπίαζε, με αποτέλεσμα ολόκληρη η επιφάνεια του κερατοειδούς να είναι καλυμμένη από ουλώδη ιστό και να μην βλέπω καθόλου», λέει ο 57χρονος άντρας από την Πάτρα στην Espresso και προσθέτει:

«Μετά την μεταμόσχευση απέκτησα ξανά το δικαίωμα να βλέπω το φως του ήλιου και τα πρόσωπα των αγαπημένων μου. Ζω μια απολύτως φυσιολογική ζωή και μάλιστα μπορώ ακόμα και να οδηγώ».

Η επιτυχία της εγχείρησης αυτής δίνει ελπίδες σε χιλιάδες ασθενείς, που κινδυνεύουν να χάσουν την όραση τους από σοβαρές βλάβες του κερατοειδούς, αλλά και από μια σπάνια γενετική νόσο των οφθαλμών, την ανιριδία.

Ο άντρας θα υποβληθεί σε εγχείρηση και στο άλλο μάτι του, προκειμένου να θεραπευτεί εντελώς.

Τα αποτελέσματα της επέμβασης παρουσιάστηκαν στο 46ο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο και κέρδισαν τις εντυπώσεις.
Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com