Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Τα «φαβορί» για τη θέση του Παπούλια...






Ο χρόνος στην πολιτική, λένε παλιές καραβάνες του κοινοβουλίου, τρέχει πιο γρήγορα απ΄ ότι συμβαίνει στη ζωή. Γι΄ αυτό δεν τους παραξενεύει το γεγονός, ότι οι έχοντες φιλοδοξίες και όνειρα να αντικαταστήσουν τον Κάρολο Παπούλια, στην προεδρία...
της δημοκρατίας, έχουν αρχίσει εδώ και καιρό, ως φρόνιμα παιδιά, να μαγειρεύουν. 

Σύμφωνα με πληροφορίες για την ζηλευτή θέση του Παπούλια ερίζουν αυτή τη στιγμή, οι Δ. Αβραμόπουλος, Φώτης Κουβέλης, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Κώστας Καραμανλής.

Και μπορεί κανείς να γελά σκωπτικά, διαβάζοντας το όνομα του Καραμανλή, ωστόσο οι φίλοι και κολλητοί του ξεκούραστου της Ραφήνας, το θεωρούν πολύ πιθανό.

Με βάση λοιπόν τις συζητήσεις που κάνουν μεταξύ τους, προκύπτει ότι ο τέως πρωθυπουργός καλοβλέπει το σενάριο, εφόσον φυσικά η ΝΔ εξακολουθεί το 2015 να είναι κυβέρνηση και κυρίαρχη των εξελίξεων, να είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Κάρολο Παπούλια.

Μάλιστα οι καραμανλικοί βουλευτές ισχυρίζονται πως στην περίπτωση που ο Καραμανλής θέσει επίσημα τέτοιο αίτημα στον Αντώνη Σαμαρά, τότε θα τον στηρίξει δίχως άλλο. Ακόμη κι αν υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά του Δημήτρη Αβραμόπουλου. 


Δ. Αβραμόπουλος

Ο υπουργός Εξωτερικών, παρότι δεν το ομολογεί, θα ήθελε το 2015 να μετακομίσει στην προεδρία της δημοκρατίας. Το προβεβλημένο στέλεχος της κεντροδεξιάς θεωρεί όμως πως ο πρόεδρος της δημοκρατίας πρέπει να εκλέγεται από το λαό, καθώς κι ότι πρέπει να έχει αυξημένες αρμοδιότητες. Η «υποψηφιότητα» Αβραμόπουλου αντιμετωπίζεται , σήμερα, θετικά από το Μαξίμου, παρά το γεγονός ότι κάνα δυο συνεργάτες του πρωθυπουργού κάνουν ότι μπορούν για να βάζουν εμπόδια στη συνεργασία Σαμαρά- Αβραμόπουλου. Είναι μάλιστα τόσο μεγάλη η αγάπη και η εκτίμηση που τρέφουν, οι συγκεκριμένοι συνεργάτες του Μαξίμου, για τον πολιτικό Αβραμόπουλο, που δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν ακόμη και κάποιους... διάσημους πρασινοφρουρούς-δημοσιογράφους, για να αμαυρώσουν την εικόνα του.


Ν. Κωνσταντόπουλος

Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος θεωρείται από πολλούς ότι μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή γι΄ αυτή τη θέση. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς μπορεί, λένε, με το πολιτικό του εκτόπισμα, αλλά και τις αδιαμφισβήτητες ικανότητές του να δώσει άλλη πνοή στον απαξιωμένο – λόγω συνταγματικών περιορισμών- θεσμό της προεδρίας. Το όνομα του πρώην πρόεδρου του Συνασπισμού είχε ακουστεί ξανά για την προεδρία το 2005 επί Καραμανλή. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ της εποχής είχαν γίνει και σχετικές συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών, αλλά την τελευταία στιγμή ο δεξιός Καραμανλής έκανε πίσω και προτίμησε την άχρωμη και ανώδυνη επιλογή Παπούλια.


Φ. Κουβέλης 

Για τον επικεφαλής της «κυβερνώσας αριστεράς» τα πράγματα, παρά το κλίμα που κάποιοι προσπαθούν να καλλιεργήσουν, είναι πάρα πολύ δύσκολα. Κι αυτό γιατί η επιθυμία του και οι υπέρμετρες φιλοδοξίες του «σκοντάφτουν» πάνω στα… κουκιά που χρειάζεται για να εκλεγεί κάποιος πρόεδρος. Και τα κουκιά για τον Κουβέλη είναι λίγα και μετρημένα. Εκτός από τις ψήφους της ΔΗΜΑΡ και ενδεχομένως του ΠΑΣΟΚ ο Φ. Κουβέλης δεν μπορεί να ελπίζει, σοβαρά, σε κάτι άλλο. Ούτε καν στον πρωθυπουργό που σήμερα, για τους γνωστούς λόγους, συμπορεύεται μαζί του. Έτσι κι αλλιώς όμως το κλίμα μέσα στη ΝΔ για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ είναι πολύ βαρύ. Εξάλλου , οι περισσότεροι γαλάζιοι βουλευτές θέλουν να φύγει απ΄ την κυβέρνηση ο Κουβέλης, γιατί πιστεύουν ότι τώρα πια μόνο προβλήματα τους δημιουργεί. Τέλος, να σημειωθεί πως ο Κουβέλης για να είναι υποψήφιος για την καρέκλα του Παπούλια, πρέπει προηγουμένως να είναι στην επόμενη βουλή κι αυτός και το κόμμα του. Κι όπως δείχνουν οι περισσότερες δημοσκοπήσεις, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο έως απίθανο να συμβεί …

kentrinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com