Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Εντοπίστηκε παρασκευαστήριο για ποτά «μπόμπες»


Παράνομο παρασκευαστήριο και εμφιαλωτήριο οινοπνευματωδών ποτών, που εξετάζεται κατά πόσον είναι ασφαλή για τους καταναλωτές, εντοπίσθηκε στο υπόγειο μονοκατοικίας 44χρονου....ομογενή από την πρωην ΕΣΣΔ, στην περιοχή των Αχαρνών. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για παράβαση των νόμων «περί τελωνειακού κώδικα», «περί αθέμιτου ανταγωνισμού», «περί σημάτων» και «περί αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων προϊόντων».

Τα αλκοολούχα ποτά, σύμφωνα με τα ευρήματα στο εργαστήριο, εμφιαλώνονταν σε μπουκάλια με ετικέτες γνωστών ποτών και πιθανότατα διατίθεντο στην αγορά ως γνήσια.

Σε έρευνα που έγινε στο παρασκευαστήριο από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Τρεις μεταλλικές δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 11.500 λίτρων, μία πλαστική δεξαμενή χωρητικότητας 1.500 λίτρων και ένα πλαστικό βαρέλι χωρητικότητας 1.500 λίτρων, που περιείχαν μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών αμφιβόλου χημικής σύστασης.

Επίσης, κατασχέθηκαν πλήθος από κενές γυάλινες φιάλες, πώματα, σήματα και συσκευασίες γνωστής εταιρείας ποτών, δύο αντλίες υγρών και ένα θερμοκολλητικό μηχάνημα.

Στον χώρο μετάβησαν υπάλληλοι της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών, οι οποίοι διενήργησαν ογκομέτρηση των οινοπνευματωδών ποτών και έλαβαν δείγματα για εξέταση, καθώς και υπάλληλοι του Τελωνείου Αθηνών, στους οποίους αποδόθηκαν όλα τα κατασχεθέντα και σφράγισαν τις δεξαμενές.
Από τις Αρχές ερευνάται πού διέθετε ο 44χρονος τα ποτά «μπόμπες», ενώ, σε ό,τι αφορά τις φορολογικές παραβάσεις, απο τα ανευρεθέντα υπολογίζεται ότι οι διαφυγόντες δασμοί ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com