Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΣΧΟΛΙΟ: Το σύνδρομο του Λευκού Οίκου και ο Αντώνης Σαμαράς.....



«Στην Ουάσινγκτον οι φίλοι αμείβονται και οι εχθροί τιμωρούνται», υπήρξε η προσφιλής επωδός ενός Αμερικανού μεγαλο-παράγοντα, του Ρίτσαρντ Περλ, ο οποίος από τις αρχές του 1970 και μέχρι τον πόλεμο του 2003 διαμόρφωνε στην αμερικανική πολιτική σε στρατηγικό και περιφερειακό επίπεδο.


Για όσους γνωρίζουν, ο Περλ διαδραμάτισε καταλυτικό και υπέρ των τουρκικών συμφερόντων ρόλο στα Ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό.
Του καθηγητή ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
Την εκτίμηση αυτήν την είδαμε να εφαρμόζεται πανηγυρικά με την σουλτανική υποδοχή που έτυχε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν και η συνοδεία του από την διακυβέρνηση Ομπάμα την εβδομάδα που πέρασε.
Αν και ο Ερντογάν επισκέπτετο την Ουάσινγκτον για πολλοστή φορά από την άνοδό του στην εξουσία, τούτη την φορά, κυριολεκτικά μόνο τα τείχη δεν έπεσαν. Δεν είχαμε δηλαδή και το πανηγυρικό δημόσιο βραδινό δείπνο συνοδευμένο με μουσική και χορό.
Πιθανό να γίνονταν και αυτό. Ωστόσο, θα έπρεπε ν’ ανατραπεί ολοκληρωτικά το πρωτόκολλο αφού ως θρησκόληπτος Μουσουλμάνος, ο Ερντογάν θ’ απαιτούσε ν’ αλλάξει η όλη δομή της εκδήλωσης, ώστε να μην θιγούν τα θρησκευτικά του πιστεύω.
Αντίθετα, διαβάζουμε ότι μία υπό οργάνωση επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στις 2 Ιουνίου στην Ουάσινγκτον, ανεβλήθη διότι δεν εξασφαλίστηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο Ομπάμα. Η ανεπίσημη δικαιολογία εκ μέρους της Ουάσινγκτον ήταν ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι και αυτός ευπρόσδεκτος στον Λευκό Οίκο, άλλα αργότερα διότι το πρόγραμμα του Αμερικανού Προέδρου είναι τούτη την περίοδο «παραφορτωμένο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com