Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

H Άγκυρα αποφασίζει για το δεύτερο πυρηνικό σταθμό.Μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας η Άγκυρα θα έχει ανακοινώσει την απόφαση της για το ποιος θα κατασκευάσει τον πυρηνικό σταθμό της Τουρκίας στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. 


Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας Τανέρ Γιλντίζ ο οποίος πρόσθεσε πως « στο διαγωνισμό του πυρηνικού σταθμού έχουν προβάδισμα η Ιαπωνία και η Κίνα». Τους προηγούμενους μήνες η τουρκική κυβέρνηση διαπραγματεύονταν με τη Νότιο Κορέα αλλά οι διαπραγματεύσεις είχαν διακοπεί. Ο πυρηνικος αυτός σταθμός πιθανότατα θα κατασκευαστεί στη Σαμψούντα. 
Η Τουρκία ήδη από το 2011 έχει συμφωνήσει με τη Ρωσία για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην περιοχή Άκκουγιου της νότιας Τουρκίας. Μια επένδυση που ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια. 
Στόχος της γειτονικής χώρας είναι να διαθέτει 3 πυρηνικούς σταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το 2023. Ο τρίτος πυρηνικος σταθμός ενδέχεται να κατασκευαστεί στην ανατολική Θράκη.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ:
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr