Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Αγωνία για τις Πανελλαδικές σε γονείς - μαθητές.


Θέση για πόλεμο με την κυβέρνηση παίρνουν οι εκπαιδευτικοί με αφορμή και την αύξηση του διδακτικού τους ωραρίου κατά δύο ώρες την εβδομάδα, με την υπογράμμιση ότι «η κυβέρνηση τράβηξε τη σκανδάλη και τώρα είναι η ώρα της μεγάλης ευθύνης για όλους μας».


Εκτός από την ΟΛΜΕ που αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών, οι οποίες αρχίζουν στις 17 Μαΐου βάζοντας σε μεγάλη αγωνία μαθητές και γονείς, οι σύλλογοι των καθηγητών μελετούν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις τις επόμενες μέρες προειδοποιώντας πως «για ό,τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα, την αποκλειστική ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας».
Από σήμερα οι τοπικοί σύλλογοι συνεδριάζουν προκειμένου ν΄ αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα επιλέξουν, αφού, όπως λένε, τη χρονική περίοδο την επέλεξε η ίδια η κυβέρνηση.
Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν την κυβέρνηση για την αύξηση του ωραρίου τους, για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις οπουδήποτε σε όλη τη χώρα μετατρέποντάς τους όπως οι ίδιοι λένε σε περιπλανώμενους φαντάρους, προωθεί την υπογραφή ΠΔ για την αξιολόγηση-τιμωρία των εκπαιδευτικών που θα οδηγεί ακόμα και σε απολύσεις, προωθεί απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από τον Σεπτέμβριο, δημιουργεί ένα κλίμα τρομοκρατίας στα σχολεία με το νέο πειθαρχικό δίκαιο και την ένταξη εκατοντάδων εκπαιδευτικών σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας.
Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε όλοι οι εκπαιδευτικοί να έχουν μόνο δίωρη αύξηση στο ωράριο ανεξάρτητα από την προϋπηρεσία τους, κάτι που έγινε δεκτό από το υπουργείο και ρυθμίστηκε σχετικά.
«Θα πάνε στην ανεργία»
Ερευνα του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ που έδωσαν χτες στη δημοσιότητα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) αποκαλύπτει ότι η αύξηση του ωραρίου θα οδηγήσει χιλιάδες εκπαιδευτικούς της δημόσιας και της ιδιωτικής Εκπαίδευσης στην ανεργία. 11.000 αναπληρωτές πιθανότατα απομακρύνονται, ενώ για την ιδιωτική Εκπαίδευση η ρύθμιση θα επιφέρει την κατάργηση 527 θέσεων εργασίας, γεγονός που σημαίνει ότι απολύεται το 11,1% των υπηρετούντων ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com