Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Κοντά στη θεραπεία του AIDS κορυφαίοι ερευνητές στη Δανία.Εκπληκτικό επιστημονικό επίτευγμα βρίσκεται πολύ κοντά, εάν κανείς πιστέψει όσα μεταδίδει το ρωσικό δίκτυο «Russia Today», το οποίο σε ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα του, αναφέρει ότι δανέζικη ερευνητική ομάδα βρίσκεται πολύ κοντά στη θεραπεία του ιού HIV γνωστού και ως Σύνδρομο Ανοσοποιητικής Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (AIDS).


Οι ίδιοι οι επιστήμονες δηλώνουν ότι βρίσκονται στα όρια του μεγάλου επιτεύγματος ευελπιστώντας να προβούν στις σχετικές ανακοινώσεις τους προσεχείς μήνες. Το παρόν διάστημα, οι επιστήμονες που έδρα τους έχουν το πανεπιστήμιο του Άαρχους, διενεργούν κλινικές δοκιμές στις οποίες δοκιμάζεται μια «καινοτόμος στρατηγική» στην αντιμετώπιση της ασθένειας, όπου ο ιός αποσυνδέεται από το ανθρώπινο DNA και καταστρέφεται από το ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπινου οργανισμού. Ήδη, οι πρώτοι 15 εθελοντές βοηθούν την επιστημονική ομάδα κι αν όλα πάνε καλά, οι δοκιμές θα γενικευθούν σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό ασθενών.
Η εκτίμηση που επικρατεί και γεμίζει αισιοδοξία και τους επιστήμονες και όλο τον κόσμο, είναι ότιπλέον μπορεί να βρεθεί μια οικονομική θεραπεία για την ασθένεια. Στα εργαστήρια έχει ήδη αποδειχθεί ότι η στρατηγική δουλεύει, οπότε οι κλινικές δοκιμές θα αποδείξουν εάν όντως πρόκειται για την τόσο σημαντική αυτή θεραπεία που θα λυτρώσει την ανθρωπότητα από τη μάστιγα. Οι εργαστηριακές δοκιμές ήταν μάλιστα τόσο επιτυχείς, που η δανέζικη κυβέρνηση χορήγησε τη διενέργεια κλινικών δοκιμών με σχεδόν 3 εκατομμύρια δολάρια.
Η εξοικονόμηση για τα συστήματα υγείας θα είναι τεράστια, ενώ η παγκόσμια οικονομική κρίση βοηθάει ώστε να είναι τόσο ισχυρό το κίνητρο για την εξεύρεση της θεραπείας, ώστε να υπερβεί τα εμπόδια, αφού εξίσου τεράστια είναι και τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιριών που θησαυρίζουν πουλώντας φάρμακα τα οποία ο ασθενής πρέπει να τα παίρνει μέχρι το τέλος της ζωής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr