Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Πρωτοβουλία των Σούρλα και Μπουλούκου για το κατεστραμμένο Μνημείο στο «Ύψωμα 731»




Επιστολή στον Αλβανό πρωθυπουργό Σ.ΜπερίσαΣημαντική πρωτοβουλία ηθικής τάξεως ανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γεώργιος Σούρλας, με την ιδιότητα του Επιτίμου Προέδρου της «Ενώσεως Παιδιών Πεσόντων κατά το Έπος του 1940-41», συνεπικουρούμενος από τον πρόεδρο της Ενώσεως πρώην στρατιωτικό και βουλευτή Άρη Μπουλούκο, προς τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα ζητώντας την άμεση παρέμβασή του για την αποκατάσταση του Μνημείου πεσόντων Ελλήνων στρατιωτικών στο Ύψωμα 731, που καταστράφηκε προ ημερών από βανδάλους, ακόμα και με χρήματα της Ενώσεως.



Οι Γ.Σούρλας, Θεσσαλός στην καταγωγή, και ο Ά.Μπουλούκος, με την επιστολή τους προς τον Σ.Μπερίσα, μεταξύ άλλων, αναφέρουν τα εξής: «Ορισμένα μνημεία συμβολίζουν ηρωισμούς και θυσίες για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και ταυτόχρονα εκπέμπουν μήνυμα να μην επαναληφθούν τα ίδια τραγικά γεγονότα από άφρονες ηγέτες.
Ένα τέτοιο μνημείο λιτό και απέριττο που στήθηκε στο ηρωικό ύψωμα 731, το γκρέμισαν άφρονες και ανιστόρητοι. Προφανώς δε σεβάστηκαν το αίμα που χύθηκε στο ύψωμα αυτό, από 4000 Ιταλούς και 586 Έλληνες, ούτε μπόρεσαν να αντιληφθούν ότι οι ιστορίες που γράφονται με αίμα δεν γκρεμίζονται με την κατεδάφιση των μνημείων. Εμείς τα παιδιά των πεσόντων κατά το έπος του 1940- 41, ζητάμε να μας επιτρέψετε, με δική μας δαπάνη, να ανεγείρουμε το μνημείο στο ύψωμα 731».
Και η επιστολή των δύο ανδρών προς τον Αλβανό πρωθυπουργό στο «δια ταύτα» καταλήγει ως εξής: «Ακόμη, να επισπευσθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται στη Σύμβαση για τους άταφους μαχητές που κυρώθηκε από τα δύο Κοινοβούλια το 2010, για να μπορέσουμε να βρούμε τα οστά των πατεράδων μας και να μας δοθεί η δυνατότητα να επιτελέσουμε μετά από χρόνια το ιερό μας καθήκον».
Λ.Σ.Μ.

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com